Brækhus vil ikke møte Lindberg

- Vil ikke utsette meg selv eller mine motstandere for unødvendig risiko.

MÅ FINNE NY MOTSTANDER: Det blir høyst sannsynlig ingenting av den planlagte kampen mellom Cecilia Brækhus og Maria Lindberg om tre uker. Den svenske jenta er utestengt for livstid i Sverige og USA etter en hjerneblødning etter en kamp for 11 år siden, og Brækhus ønsker ikke å utsette seg eller sine motstander for unødvendig risiko.Foto: Heiko Junge / Scanpix .
MÅ FINNE NY MOTSTANDER: Det blir høyst sannsynlig ingenting av den planlagte kampen mellom Cecilia Brækhus og Maria Lindberg om tre uker. Den svenske jenta er utestengt for livstid i Sverige og USA etter en hjerneblødning etter en kamp for 11 år siden, og Brækhus ønsker ikke å utsette seg eller sine motstander for unødvendig risiko.Foto: Heiko Junge / Scanpix .Vis mer

|||Svenske Maria Lindberg håper på kamp mot Cecilia Brækhus i Herning om tre uker, men får nok ikke møte den norske verdensmesteren.

- Det blir hevdet at Maria Lindberg er utestengt fra all boksing i Sverige og USA, og dersom det er tilfelle at hun er utelukket i USA, ja, så kommer hun ikke til å få noen kamp mot Cecilia Brækhus.

- Men jeg vet ikke så mye om dette akkurat nå. Jeg skal møte Hagen Döring, matchmakeren min, i løpet av kort tid, og da får vi ta en prat om dette. Det vil nok gå et par dager før vi kan si noe med sikkerhet, sier Kalle Sauerland til NTB.

Cecilia Brækhus overbeviste med knockoutseier over Mikaela Laurén lørdag kveld, og det ikke så mange timene etter den kampen før spekulasjonene var i gang om at hun skulle møte Maria Lindberg fra Malmö om tre uker.

Men mye tyder på at den kampen aldri kommer til å bli noe av, for Lindberg lå i koma med en hodeskade etter en amatørkamp for 11 år siden, og det skal være årsaken til at hun ikke får bokse i USA.

- Jeg ser ikke hodeskaden som noe stort problem, dersom hun har vært gjennom en skanning ganske nylig og det ikke er funnet noe galt, men utestengelsen i USA er problematisk. Dersom den er reell, utelukker den en kamp mot noen av mine boksere, sier Sauerland.

Er klar - Jeg er klar og håper det går i orden med en kamp mot Cecilia Brækhus som er en fantastisk bokser, sier Maria Lindberg til NTB.

Hun forteller at hun har fått muntlig tilsagn om kampen, men foreløpig er det ikke skrevet noen kontrakt.

- Jeg vet at det har dukket opp noen problemer i det siste, og jeg tror kanskje ikke Brækhus er klar til å møte meg, men jeg har ikke hørt noe offisielt, og jeg sitter i grunnen bare her hjemme i Malmö og venter på å få et kontraktsforslag, sier Lindberg som er 33 år gammel.

Hun har bokset i 14 år og gått åtte amatør- og seks proffkamper på denne tiden.

- Jeg savner nok litt erfaring og har jo ikke gått så mange kamper, men jeg føler meg ganske komplett som bokser. Dessuten vil jeg gjerne møte de beste, og jeg mener jeg kan ha muligheten mot Cecilia, sier Lindberg.

Hun mener også at det var bra for kvinneboksingen at teknikeren Brækhus slo fighteren Laurén i Rostock.

- Jeg har sett kampen, og Brækhus bokset fantastisk. Det gleder meg at det ble bevist at det ikke er mulig å nå toppen etter bare noen få års boksing, sier den svenske jenta.

Tøff idrett - Jeg ønsker ikke å gå i ringen mot en bokser med Maria Lindbergs medisinske historie, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding.

- Boksing er en tøff idrett, men jeg ser ingen grunn til å utsette verken meg selv eller mine motstandere for unødvendig risiko, sier Brækhus videre.

Nå er det ikke helt sikkert at hun får kamp i Herning om tre uker, for det kan være et problem å finne brukbare motstandere til henne.

- Det er ikke så mange å ta av. Kanskje må vi se etter motstandere i litt andre vektklasser enn min egen. Det kan bli aktuelt å møte boksere som er litt tyngre enn meg, sier Brækhus til NTB.

Og Maria Lindberg var nettopp en slik bokser, for hun hører hjemme i lett mellomvekt (69,9 kg).

- Jeg er i god form og håper på en ny kamp før jul. Sauerland jobber med å få til en kamp for meg, og det arbeides med å finne en god amerikansk motstander. Dette hadde vært gøy, sier Brækhus.

Og i Sverige forbereder Maria Lindberg seg til sitt livs kamp, men mye tyder på at toget er gått for hennes del.

(NTB)