STOR SKALP: Brede Hangeland jubler i det dommeren blåser av kampen på Craven Cottage. Landslagskapteinens Fulham sto for en fotballsensasjon da de vant 5-4 sammenlagt etter at Juve gikk opp til 4-1 etter bare et drøyt minutt av kveldens 2. kamp i åttedelsfinalen i Europa League. Foto: Alan Crowhurst, EPA/Scanpix
STOR SKALP: Brede Hangeland jubler i det dommeren blåser av kampen på Craven Cottage. Landslagskapteinens Fulham sto for en fotballsensasjon da de vant 5-4 sammenlagt etter at Juve gikk opp til 4-1 etter bare et drøyt minutt av kveldens 2. kamp i åttedelsfinalen i Europa League. Foto: Alan Crowhurst, EPA/ScanpixVis mer

Bragd av Brede & co.

Gigantisk snuoperasjon av Hangeland & co.

||| (Dagbladet): Fulham - Juventus 4-1, sammenlagt 5-4.

- Jeg vet ikke om det er den største kvelden i klubbens historie, men det må i alle fall være nært, sier Fulham-manager Roy Hodgson ifølge Sporting Life etter at laget hans knuste italienske Juventus 4-1 i kveld.

Fulham sto for en europeisk fotballbragd da de i kveld slo ut Juventus av Europa League. Spesielt med tanke på at Juve ledet 3-1 fra første møte, og den starten gjestene fikk i London i kveld:

Det var bare gått et drøyt minutt da David Trzeguet ga Juventus ledelsen 1-0 på Craven Cottage - og 4-1 sammenlagt.

Tøff oppgaveBrede Hangeland var nest sist på ballen før franskmannen scoret, men kunne lite annet gjøre enn å se ballen sprette rett fra sine egne bein til Juve-spissen som var iskald i avslutningen.

- Vi kunne ikke fått en verre start. Vi havnet bak på et enkelt mål som gjorde oppgaven enda vanskeligere, men fra det øyeblikket begynte laget å spille godt og vi fikk med oss publikum. Allerede til pause synes jeg vi lå godt an til å vinne kampen. Det var aldri umulig å snu det, og heldigvis var det det som skjedde, sier Hodsgson.

For bare åtte minutter etter kalddusjen fra Trezeguet, slo Fulham tilbake ved Bobby Zamora, som nydelig dempet på brystet og banket inn utlikningen.

Cannavaro utvistEtter 27 minutter ble Juve-stopper Fabio Cannavaro utvist for å ha holdt igjen Zoltan Gera som var på vei gjennom forsvaret.

Tolv minutter seinere banket Gera ballen opp i nettaket etter et praktfullt anrep av Fulham, som tok ledelsen høyst fortjent. Bare minuttet foran hadde de to avslutninger i stolpen.

FLYR OVER EUROPA: Zoltan Gera feirer straffescoringen som ga Fulham utlikning til 4-4 sammenlagt mot Juventus. Foto: Andrew Winning, Reuters/Scanpix
FLYR OVER EUROPA: Zoltan Gera feirer straffescoringen som ga Fulham utlikning til 4-4 sammenlagt mot Juventus. Foto: Andrew Winning, Reuters/Scanpix Vis mer

Rett etter pause fikk Fulham straffe, og igjen var det Gera som scoret.

Og avgjørelsen kom på en virkelig perle: Amerikanske Clint Dempsey lobbet ballen fra skrått hold like utenfor 16-meteren og i en vakker bue over keeper og i borteste kryss.

Riise vil ha StandardBjørn Helge Riise, som inntil tirsdag lå på sjukehus og fikk intravenøs næring etter et alvorlig mageproblem, kom inn som innbytter for Fulham på slutten av kampen.

Han håper på gamle kjente når kvartfinalene trekkes klokka 13 i morgen. I bollen ligger nemlig en kule som inneholder navnet til gamleklubben Standard Liege.

- Hadde vært gøy å dra ned dit å herje med dem, sier Riise til Viasat Fotball.

Og han frykter ingen spesielle motstandere.

- Nå har vi slått ut et så bra lag som Juventus, så sjøltilliten er stor, sier han.

TI MANN: Juventus-stopper Fabio Cannavaro ble utvist før det var gått en halvtime. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
TI MANN: Juventus-stopper Fabio Cannavaro ble utvist før det var gått en halvtime. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix Vis mer