Bragden etter sykdomsmarerittet: - Hadde aldri trodd dette

Sjur Røthe tok sitt første VM-gull i det som ble en tremilsthriller i Seefeld. Det etter noen kompliserte år der han blant annet fikk diagnosen revmatisme.

TÅRER: Trener Eirik Myhr Nossum brøt sammen i tårer i intervju med NRK etter gullet til Sjur Røthe. Video: NRK. Reporter: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD/OSLO (Dagbladet): - Det er vanskelig å sette ord på, sier Sjur Røthe til NRK.

Der kvinnenes skiathlon ble en rein parademarsj for Therese Johaugs del, utartet herrenes tremil seg ganske annerledes. Sjur Røthe var i kanonform, nektet å la konkurrentene gå, og passerte målstreken først i Seefeld lørdag.

Der ble det en duell fra start til mål. I gruppa som kjempet helt til slutt og som knivet om seieren, var Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe. I den siste bakken rykket Sundby fra Røthe og Alexander Bolsjunov.

Bolsjunov så ut til å slippe de to nordmennene i den siste kneika, men kom for fullt - og bare ei lang Røthe-tå holdt ham til sølvet. Røthe (30) tok sitt første VM-gull.

Martin Johnsrud Sundby tok bronse.

- Det føles helt utrolig. Det er vanskelig å sette ord på. Jeg hadde helt enorme ski, og over tre mil koster det jo mindre for de med gode ski enn dårlige. Jeg hadde en god plan for de siste to kilometerne, og fulgte den til det fulle, sier Røthe til NRK.

Treneren i tårer

Trener Eirik Myhr Nossum brøt sammen i tårer i intervju med NRK etter gullet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer