Bragstad ber om langtidskontrakt - Bratseth nøler

KIEV (Dagbladet): Bjørn Otto Bragstad (29) er RBKs viktigste spiller før kveldens skjebnekamp i Champions League. Nå ønsker han fornyet tilbudet om langtidskontrakt med Rosenborg. Men sportsdirektør Rune Bratseth nøler.

Nils Arne Eggen ga tillatelsen før bortekampen mot Borussia Dortmund i fjor høst: Klubbveteran Bragstad kan forlate Rosenborg om det dukker opp et fristende tilbud.

Det har vært dørgende stille.

- Ingen tilbud, sier Bjørn Otto.

Han er i sitt livs form, har fulgt kontinuitetsstigen på Lerkendal og har nådd toppen i vinter. Foran de avgjørende treningskampene før EM framstår han som konkurrent til hvem som helst i landslagstrøya. Semb-assistent Harald Aabrekk er i Kiev for å sjekke forholdene før Norges VM-kvalikkamp mot Ukraina neste sommer. Han snakker varmt om Bragstad.

- Bjørn Otto er klar kandidat til å spille fra start for Norge heretter, sier han.

Uønsket?

- Det har gått ganske bra i det siste, sier Bragstad beskjedent.

Det er verre med klubbkollega Erik Hoftun. Han har slitt med skader og sjukdom i hele vinter og er fortsatt frynsete. I kveld er Bragstad sjefen i forsvaret - for første gang i en avgjørende kamp.

- Man må ta de sjansene man får, sier han.

Men utenfor fotballbanen byr det seg altså ikke muligheter for Bragstad. Det er lenge siden han avslo det forrige tilbudet om forlenget kontrakt med Rosenborg. Den nåværende varer ut 2001. Nå håper Bragstad på et nytt tilbud fra Rosenborg. Et som i så fall varer karrieren ut. Slik Erik Hoftun fikk i fjor.

- Ja, det gjør jeg jo. Men det burde nok kommet for ei stund sida, sier han.

- Hva mener du med det? - Kanskje de har tenkt til å selge meg uansett.

Frykter gubbelag

- Nå får vi se om det skjer noe. Om det ikke kommer noe tilbud, er det selvfølgelig interessant å snakke med Bjørn Otto igjen, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth til Dagbladet.

Men det er ikke bare for Bratseth å diske opp med feite langtidskontrakter. Rosenborg har for mange spillere rundt 30 år. Slike er dyre - og risikable - investeringer. Særlig når det snakkes langtidskontrakter.

- Vi skal være forsiktige med langtidskontrakter, ja, sier Bratseth til Dagbladet.

Han presiserer at han snakker generelt om temaet - løsrevet fra Bjørn Otto Bragstad.

Han inngikk slike med Hoftun (30) og Roar Strand (30) i fjor. Det kan bli lenge til neste gang.

- Bent Skammelsruds (33) kontrakt går ut i år. Vi har begynt å snakke med ham, men det blir ingen treårskontrakt.

- Bør vente

Bragstad sjøl bekrefter at han primært ønsker seg ut - nå.

- I forhold til EM er det nok best å være her i klubben hvor jeg føler meg trygg. Men får jeg først muligheten, er det ikke sikkert det dukker opp flere. Da må jeg kanskje bare ta sjansen, sier han.

Aabrekk håper Bragstad venter:

- Jeg hadde helst sett at han ventet til etter EM med å dra, sier han.

Og Bragstad drar ikke på død og liv. Det er derfor han ønsker seg alternativet å avslutte kontrakten i Rosenborg. Og Rosenborg kan vel ikke uten videre la en slik spiller forlate klubben? I alle fall ikke uten å gi ham alternativet - når Bragstad sjøl setter døra på gløtt?

- Han har kontrakt ut 2001. Vi har ikke dårlig tid, sier Bratseth.

Helt til tilbudet dukker opp. Da kan det være for seint.