Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bragstad eller Eggen?

Henning Berg er Norges soleklare førstevalg som midtstopper i EM. Hvem som blir Bergs makker er imidlertid ikke avgjort. Først i køen står Rosenborgstopper Bjørn Otto Bragstad og Alavésforsvarer Dan Eggen.

- Jeg ser ikke på meg selv som noe klart valg, men sjansene mine er betraktelig større nå som Erik Hoftun er ute med skade, sa Bjørn Otto Bragstad til Dagbladet før kveldens landslagstrening på Kolsåsbanen i Bærum.

Heller ikke Eggen tør spå om hvem som får tillit fra start mot Spania 13. juni.

- Jeg kom sent med i troppen og er så realistisk at jeg vedgår at Bjørn Otto nok har vært litt foran meg på lista. Nå som jeg er med, vil jeg imidlertid gjøre alt jeg kan for å spille meg inn på laget, sier Eggen.

Mesterskapsrutine

Spaniaproffen har vært med i Norges tropp til begge VM-sluttspillene på nittitallet, mens Bragstad på sin side debuterer i mesterskapssammenheng. Eggen tror ikke det vil bli utslagsgivende for hans del.

- Det er klart at det kan spille en liten rolle, men på den andre siden kan en si at jeg ikke har spilt landskamp på en stund, og det taler mot meg. Og slik kan en egentlig fortsette i det uendelige uten å bli særlig klokere. Til syvende og sist er det hva Semb tenker som avgjør, mener Eggen.

Også Bragstad er usikker på hva landslagssjef Nils Johan Semb vil legge vekt på når han skal komponere det norske midtforsvaret.

- Det er små marginer som avgjør både om man kommer med i troppen og om man får spille. Nå har vi to stoppere ute, og da står jeg plutselig langt fremme i køen. Man må rett og slett ha litt flaks for å lykkes, tror Bragstad.

Vil spille

Begge tar selvsagt mål av seg å spille åpningskampen mot Spania. Samtidig er de inneforstått med at en av dem sansynligvis må finne seg i å slite benken.

- Jeg håper å spille så mye som mulig i EM, og er jeg først utpå er målet å gjøre det bra. Den innstillingen må man alltid ha når man går på banen, sier Bragstad.

- Jeg er først og fremst veldig glad for å være med i troppen. Det hadde jeg ikke trodd for ti dager siden, sier Eggen.

- Nå som jeg er med, er jeg likevel ikke fornøyd med å sitte på benken. Det er fryktelig kjedelig å være med i et mesterskap uten å spille, så det er en naturlig konsekvens av uttaket at jeg tar sikte på en plass i startelleveren.

Gode prestasjoner

Bragstad har hatt store fremganger med Rosenborg ute i Europa de siste sesongene, mens Eggen har spilt bra de gangene han har sluppet til i den knallharde spanske ligaen.

- Jeg mener selv at jeg har prestert bra over tid, sier Bragstad om årsaken til at han denne sesongen for alvor har tatt steget opp i landslagsdiskusjonen.

- I Champions League har vi spilt mot de beste, og forhåpentligvis taler det til min fordel at jeg har gjort det bra der.

For Eggens del kan det gå mot en flott avslutning på en sesong preget av mange nedturer.

- Jeg gikk skadet i tre måneder på begynnelsen av sesongen. Deretter spilte jeg én kamp før jeg var ute i nye tre måneder. Det tok derfor tid før jeg var tilbake i toppslag. Nå har jeg imidlertid spilt sju kamper de siste seks ukene, og synes selv det har gått veldig bra.

- Jeg tror formen er god, sier Dan Eggen.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no

KJEMPER: </B>Dan Eggen (t.v.) og Bjørn Otto Bragstad kjemper om én plass i Norges midtforsvar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling