Bragstad til salgs

Bjørn Otto Bragstad har fått Nils Arne Eggens velsignelse til å forlate Lerkendal. - Etter 11 år i Rosenborg har jeg veldig lyst til å prøve meg i England, sier RBK-stopperen.

I sommer var Southampton ute med følere i retning Bragstad (28). Tilbudet som kom var så frekt at Rosenborg nektet å ta det på alvor.

- Det var litt spennende da Southampton kom på banen, men det ble jo aldri noe konkret ut av det, sier Bragstad.

- Men jeg håper jo det kan dukke opp noe annet.

Og gjør det det, er RBK villige til å prate med budgiveren. Fordi lang og tro Lerkendal-tjeneste belønnes med en utenlandstur til fornuftig og riktig pris, er Bjørn Otto Bragstad nå offisielt på transferlista.

Og:

Han er åpen for alle tilbud.

- Tida er inne hvis gutten vil det sjøl, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. - Men jeg håper at et klubbskifte ikke skjer før til sommeren.

- Og prisen?

- Den bestemmer vi internt i Rosenborg. Og den sier jeg i alle fall ikke i avisa.

Mange hensyn

- Vi får se hva som skjer i Champions League, sier Bjørn Otto Bragstad. - Jeg skal i hvert fall være her til dette er over. Og blir vi ikke bedre enn nummer tre i gruppa, så går vi jo rett inn i UEFA-cupen. Det er mange hensyn å ta.

Rosenborgs kjøp av Moss-stopper Tor Trondsen - samt at både Bent Inge Johnsen og Christer Basma kan steppe inn sentralt - åpner grensene for Bjørn Otto Bragstad. Det betyr at nasjonens mange pengeglade agenter kan kaste seg på telefonen og ringe sine kontakter.

Opplevd alt

Bjørn Otto Bragstad har tjent Rosenborg i 11 år.

Og som han sjøl sier:

- Jeg har opplevd alt.

- Ikke misforstå. Jeg trives utmerket og kan neppe ha det bedre noe sted.

- Men for egen del hadde det vært utfordrende og spennende å prøve noe annet før det er for seint.

Alle er til salgs

- Skal jeg ut, så må jeg dra nå, sier RBK-stopperen. - Jeg blir 29 år tidlig på nyåret og man blir jo ikke akkurat

mer attraktiv med åra.

RBK-direktør Rune Bratseth benekter at det er kjøpet av Tor Trondsen som sender Bjørn Otto Bragstad til utlandet. Forsvarskjempen får nå muligheten fordi det er slik det er på Lerkendal.

- Bjørn Otto er ikke i noen spesiell situasjon, sier Bratseth. - Alle spillerne i Rosenborg er til salgs. Men vel og merke for riktig pris. Og hvis spilleren sjøl vil forlate Rosenborg.

- Sjøl de med langtidskontrakter?

- Det gjelder alle. Hvis en utenlandsk klubb er villig til å betale så og så mye for en gitt mann - og spilleren sjøl ønsker å reise - kan vi ikke tvinge ham til å bli, sier Rune Bratseth.

Følg kampen direkte på Dagbladet :på nettet fra avspark klokka 20.45

FRITT LEIDE: Bjørn Otto Bragstad har fått Nils Arne Eggens tillatelse til å forlate RBK - hvis han vil.