Bråk da Eisel tok spurtseier

Hushovd og Arvesen langt bak dramatikken.

OMSTRIDT: Flere av rivalene mente Bernhard Eisel hindret dem da han tok spurtseieren på dagens etappe av Sveits Rundt. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
OMSTRIDT: Flere av rivalene mente Bernhard Eisel hindret dem da han tok spurtseieren på dagens etappe av Sveits Rundt. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

|||

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen syklet sammen i mål nesten et kvarter etter etappevinner Bernhard Eisel på søndagens etappe i Tour de Suisse.

Nordmennene ble hektet av hovedfeltet på den 15 mil lange etappen med start og mål i Davos. De gikk dermed glipp av dramatikken da østerrikske Eisel på omstridt vis sikret sin første seier for året.

95 syklister kom samlet til mål etter at siste brudd var kjørt inn. Eisel, som normalt er hjelperytter i Columbia-stallen, holdt seg framme i en spurt som var så jevn at juryen måtte studere målfoto før vinneren ble utropt. Flere rivaler mente imidlertid at han hindret dem ulovlig, og særlig var Oscar Freire misfornøyd.

- Det var en vanskelig spurt. George Hincapie ga meg et godt opptrekk. Jeg holdt min egen linje og så ikke til siden før jeg var i mål, sa Eisel.

Han vant foran tyske Gerald Ciolek, mens Freire gestikulerte sint mot Eisel etter at han passerte mål som nummer tre.

Den sveitsiske hjemmefavoritten Fabian Cancellara fra Arvesens lag Saxo Bank forsvarte ledertrøya. Han økte også med tre sekunder til sine nærmeste rivaler etter å ha vunnet en innlagt spurt.

(NTB)