Bråk etter Kallas Tärendö-gave

Ulovlig å gi bort tomt.

Etter seieren i Tour de Ski lovet kommunen Charlotte Kalla gratis tomt på hjemstedet Tärendö. Brudd på loven, mener kritikerne.

Nå risikerer Kalla å miste gaven hun fikk etter bragden hun fullførte i helgen, skriver aftonbladet.se.

Sammen med Kallas far, Per-Erik, var ordfører i Tärendö Bengt Niska på plass i Val di Fiemme og så Sveriges nye skiyndling knuse all motstand på den avgjørende etappen i Touren. I gledesrus garanterte Niska at 20-åringen skulle få en tomt av kommunen. Gratis.

- Det kan jeg love henne på stående fot. Hun skal få en tomt hun kan bygge hus på, sa Niska.

- Topp, jeg skulle gjerne hatt en hytte nede ved elven der, sa Kalla.

Drømmen kan bli knust

- Klart at Kalla er fin reklame, og jeg støtter henne, men når det gjelder skattepengene bør man sjekke ut litt før man lover bort noe, sa Lennart Ojanlatva, leder for Norrbottens Sjukvårdsparti, til lokalavisen Norrbottens-Kuriren.

Han mener det strider mot svensk lov å forskjellsbehandle på den måten, mens ordføreren er trist fordi triumfen etterfølges av bråk i stedet for jubel.

JUBEL I HJEMSTEDET: Ordføreren lovet ei tomt til Charlotte Kalla på flekken etter seieren i touren. Det hadde han kanskje ikke lov til. Foto: Scanpix
JUBEL I HJEMSTEDET: Ordføreren lovet ei tomt til Charlotte Kalla på flekken etter seieren i touren. Det hadde han kanskje ikke lov til. Foto: Scanpix Vis mer

- Det største øyeblikket mitt som kommunalråd. Det topper til og med premieren på «Populärmusik från Vittula», sa ordføreren etter at Kallas seier sist søndag.

(NTB)