Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball

Bråk i 4. divisjon: Stempler Riises oppførsel som flau

Fikk gult kort for munnbruk mot dommeren etter at kampen var over. - Da skiller du deg ut, sier motstander. 

PRØVER SEG I 4. DIVISJON: John Arne Riise er ferdig med profflivet og spiller nå breddefotball i Ålesund-klubben Rollon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
PRØVER SEG I 4. DIVISJON: John Arne Riise er ferdig med profflivet og spiller nå breddefotball i Ålesund-klubben Rollon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skarbøvik - Rollon 3-3

(Dagbladet): Det gikk hett for seg da Skarbøvik og Rollon spilte 3-3 i 4. divisjon torsdag kveld. John Arne Riise (36) spilte sin andre kamp for Ålesund-laget Rollon, men ble byttet ut 20-25 minutter før slutt.

Riises lag ledet 3-1 ved pause, til slutt raknet seieren. Etter kampen var spilleren med 110 landskamper så forbannet på dommeren at han fikk gult kort for munnbruk.

- Flaut, sier motstanderlagets midtstopper, Simen Skuseth, til Dagbladet.

- John Arne oppførte seg eksemplarisk på benken. Han hadde én dum kommentar som han fikk gult kort for. Det var unødvendig. Men Skarbøvik bør kanskje rydde opp i eget reir, kommenterer Rollon-trener Alexander von Løwensprung.

Stor begivenhet

At Rollon med Riise i spissen gjestet Skarbøvik stadion i går kveld, ble sett på som en begivenhet blant Skarbøvik-spillerne. Riise er en av de største fotballspillerne i Norge gjennom tidene. Men gemyttene kom i kok, og begge lag var forbannet på dommer Rohollah Ahmadzai (24).

Midtstopper Skuseth reagerer imidlertid på oppførselen til Riise:

- Han var i godt humør ute på banen. Men så ble han byttet ut og klarte å prate på seg gult kort etter kampen. Han var frustrert over dårlig dømming. Dommeren hadde riktignok ingen god dag, og det gikk utover begge lag. Men Riise er et forbilde og bør holde seg for god for det han gjorde.

REAGERER: Skarbøviks midtstopper Simen Skuseth. Foto: Privat
REAGERER: Skarbøviks midtstopper Simen Skuseth. Foto: Privat Vis mer

Etter det Dagbladet forstår skal Riise ha sagt «latterlig» til dommeren. Skuseth fortsetter:

- Jeg hørte ikke så mye av hva han sa, men det var mye roping fra benken. Når du får gult kort etter at kampen er ferdig, skiller du deg ut. Samtidig var det nok et uttrrykk for at han hater å tape, noe 3-3 kan ha føltes som. Du blir frustrert. Men han er voksen. Det er tøft for en ung dommer å høre fra en såpass kjent kar at du er dårlig.

Etter kampen rykket Riise ut på Twitter og meddelte dette til sine 75.400 følgere:

«Bra jobbet av gutta i dag. Selv med en fryktelig dårlig dommer og en barnehage i syting på motstander sin benk, klarte vi 1 poeng.»

Reagerer

Rollon-trener Alexander von Løwensprung reagerer over at Riise kommer i fokus etter kampen:

- John Arne oppførte seg eksemplarisk på benken. Han hadde én dum kommentar etter kampen som han fikk gult kort for. Det var fullt fortjent.

Von Løwensprung stusser over påstandene fra midtstopper Simen Skuseth:

- Hvordan kan han få med seg det som skjedde på benken? Her blir det laget en sak ut av en filleting.

Treneren vedgår at Riise ikke burde sagt noe til dommeren etter kampslutt, og at han heller ikke burde tvitret om pipeblåseren.

- Jeg synes det er fantastisk at det er blitt et sånt engasjement rundt 4. divisjon. Det er flott å få oppmerksomhet. Men jeg synes dette fokuset blir feil. Sånt skjer hele tida, dette blir en sak i Dagbladet fordi det er John Arne. Etter klokka 20.30 i går var alt glemt og vi er kompiser igjen.

Avfeier

Trener von Løwensprung avfeier at dommeren hadde noe som helst skyld i at Rollon mistet ledelsen og tapte to poeng i går.

- Jeg tror vi undervurderte hvor mye det kostet å spille to kamper på tre dager (møtte Hødd 2 mandag). Det må jeg som trener ta på min kappe. Under terminmøtet ville Hødd gjerne spille mandagskamp. Vi skulle være greie, men det angrer jeg på i dag.

FLEST LANDSKAMPER: John Arne Riise har 110 landskamper for Norge. Ingen over, ingen ved siden av. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
FLEST LANDSKAMPER: John Arne Riise har 110 landskamper for Norge. Ingen over, ingen ved siden av. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Dommer Rohollah Ahmadzai opplyser til Dagbladet at han ga Riise gult kort for munnbruk.

- Hva sa han?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Han skriver på Twitter at dommeren var «fryktelig dårlig». Hvordan reagerer du på det?

- Jeg opplevde at vi hadde full kontroll. Det er alltid kjefting på dommeren, og vi tolererer ganske mye. Sånn er bare livet. Jeg lar meg ikke forstyrre. At han skriver sånt på Twitter, gjør meg bare sterkere som dommer.

Rollon ligger på sjetteplass i 4. divisjon etter fire kamper. Hødd 2 leder gruppa. Rollon møter Volda i neste kamp.