Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bråk i brett-leiren

Daniel Franck serverte kraftige gloser til brett-kompis Terje Håkonsen før han reiste hjem til Norge for å få fred. Håkonsens OL-nøling har skapt misnøye i snowboard-leiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går forkynte omsider Terje Håkonsen at han ikke vil kjøre snøbrett i Nagano. Men før han krøyp ut av OL-tenkeboksen, hadde de andre norske landslagsgutta rukket å bli kraftig irriterte på brett-guruens manglende evne til å bestemme seg.

- Jeg er drittlei. Nå må han se å bli voksen snart og si ja eller nei, tordnet kompisen og konkurrenten Daniel Franck for åpen mikrofon.

Munnhuggeri

- Det er dårlig gjort overfor de andre gutta. Han må tenke på laget og ikke bare på seg sjøl, mente en hissig Franck.

Det siste døgnet har det også vært antydning til munnhuggeri mellom landslagstrener Dag Ove Karsten og enkelte av landslagskjørerne, som mente den berømte brett-stjernen fikk altfor mye særbehandling.

Og da landslagstreneren i går antydet at Terje Håkonsen kunne få en ny kvalifiseringssjanse neste helg, var begeret proppfullt for Daniel Franck:

- Nå må han vise at han har baller nok til å droppe Terje fra OL-laget.

Minutter seinere - og like før Håkonsens kvalifiseringsrenn skulle starte - kom den endelige beskjeden:

Verdens beste snowboarder stiller ikke i OL.

Skjønt; landslagstrener Dag Ove Karsten mener Norge har en vel så stor OL-gullkandidat i Daniel Franck.

Daniel stiller

- For øyeblikket er Daniel i bedre form enn Terje, mener Karsten og avslutter spekulasjonene om Daniel Franck vil følge Håkonsens OL-boikott:

- Daniel stiller helt sikkert i Nagano.

Tre ledige plasser

Da Terje Håkonsen omsider hadde tatt sin OL-avgjørelse, var den norske troppen først og fremst glad for å få saken ut av verden. Nå kan de legge sine Nagano-planer uten Håkonsen, og de vet hvor mange plasser som står ledige bak OL-klare Daniel Franck.

En av dem som kjemper om de tre ledige OL-billettene, er Rune Lundsør. I går styrket han sitt kandidatur ved å bli beste nordmann i St. Moritz-halfpipen med en fjerdeplass.

- Fint at saken er avgjort, og vi gutta respekterer Terjes avgjørelse fullt ut. Jeg skjønner at det kan virke negativt for gulltørste nordmenn, men for snowboard-sporten er protesten hans positivt mener Lundsør.

Om Daniel Francks sterke utspill sier han:

- Det har vært mye kaos rundt Terje og Daniel de siste dagene, og rett før start i dag ble det ekstra hett. Da er det lett å si ting kraftigere enn man egentlig mener, mener Lundsør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!