Bråk i den danske VM-troppen

I går refset den danske landslagstreneren Ulrik Wilbek spillerne Anja og Camilla Andersen og Anette Hoffmann for åpent tv-kamera etter kampen mot Russland. På dagens pressekonferanse var tonen igjen fordragelig, men det var utenpå.

Munnhuggeriet var avløst av diplomatisk fordragelighet, i hvert fall på overflaten, da de danske håndballjentene ankom Rotenburg i ettermiddag.

Gårsdagens munnhuggeri for åpent kamera var det dramatiske høydepunktet etter to dårlige danske forestillinger så langt i håndball-VM for kvinner. Den hittil svake innsatsen resulterte i at Danmark nå møter tøffe Ungarn i morgendagens åttedelsfinale.


- Jeg stiller opp når jeg er i humør til det, ellers ikke. Og jeg hadde ikke lyst til å analysere kampen igjen og igjen, som man alltid må når man snakker med pressen. Jeg ville heller se fram i mot neste kamp, sa Anja Andersen.

Taus Anja


Ulrik Wilbek var imidlertid tydelig irritert da pressen stilte kritiske spørsmål mandag, og Anja Andersen var lite villig til å svare.
- Jeg blir bare satt ut av laget hvis jeg uttaler meg, sa Andersen underveis, og var taus da hun ble bedt om å uttale seg om de tallrike byttene mot slutten av kampen mot Russland.
Anja ville heller ikke svare på om hun hadde vært i kontakt med Bækkelaget-trener Frode Kyvåg i løpet av i går kveld.
Men da Andersen forlot pressekonferansen, ga hun sin støtte til Wilbek.

Ikke krisemøter


Etter kampen mot Russland hadde Ulrik Wilbek en samtale med sine tre nøkkelspillere, som han ga en stor del av skylden for at Danmark ikke vant sin pulje.
- Jeg har hatt en konstruktiv samtale med spillerne, spesielt med dem som har stort ansvar på banen. Optimismen er fantastisk før kampen mot Ungarn, humøret er bra og laget er ikke i oppløsning, understreket Wilbek som ikke ville høre snakk om krisemøter i den danske VM-troppen.
- Selvfølgelig er vi under et stort press, for vi er ikke vant til å kunne bli sendt hjem før tiden. Men jeg synes at spillerne er gode til å takle forventningspresset, og tror virkelig på seier mot Ungarn, avsluttet Wilbek.
(NTB)