OPPGITT: Leipzig-trener Ralf Rangnick (til høyre) snakker til Yussuf Poulsen (i midten) og Stefan Ilsanker under kampen mellom RB Leipzig og Red Bull Salzburg. Foto: NTB scanpix
OPPGITT: Leipzig-trener Ralf Rangnick (til høyre) snakker til Yussuf Poulsen (i midten) og Stefan Ilsanker under kampen mellom RB Leipzig og Red Bull Salzburg. Foto: NTB scanpixVis mer

Europa League

Bråk i Rosenborgs gruppe: - Perverst

Treneren for RB Leipzig, Ralf Rangnick, slakter spillere som prioriterte mobiltelefonen foran oppvarming: - Jeg kan ikke tro det, tordner han.

Verken Sarpsborg eller Rosenborg fikk en drømmestart i gruppespillet i Europa League torsdag. Sarpsborg tapte 1-3 for Besiktas, mens Rosenborg gikk på 0-1-smell mot Celtic.

Heller ikke hos det tyske Bundesliga-laget RB Leipzig er det fryd og gammen etter Europa League-åpningen. Laget er i samme gruppe som Rosenborg, og tapte 2-3 hjemme for Red Bull Salzburg. Her ble nordmannen Fredrik Gulbrandsen matchvinner rett før slutt.

Treneren for Leipzig - veteranen Ralf Rangnick (60) - er fly forbannet etter tapet:

- Det er fullstendig perverst at vi reiser rundt i Europa i tre måneder for å kvalifisere oss til denne turneringen, og så har vi spillere som ikke tar dette på alvor.

EKSTASE: 3-2-scoringen til Fredrik Gulbrandsen utløste ville jubelscener hos spillerne til Red Bull Salzburg. Foto: NTB scanpix
EKSTASE: 3-2-scoringen til Fredrik Gulbrandsen utløste ville jubelscener hos spillerne til Red Bull Salzburg. Foto: NTB scanpix Vis mer

På stillingen 0-2 til pause byttet Rangnick ut tre spillere. De tre var Nordi Mukiele, Jean-Kevin Augustin og Bruma. Dette kan ikke tolkes som annet enn markering av kraftig misnøye.

På en pressekonferanse fredag kom det fram at Mukiele og Augustin bidro til at oppvarmingen kom et par minutter for seint i gang. Lagkameratene lette etter dem på toalettet, uten resultat. I stedet ble de funnet på trenerbenken, spillende på mobiltelefonen, skriver storavisa Bild.

Bøter

Treneren varsler at hendelsen kommer til å få konsekvenser i form av bøter:

- Jeg kan fortsatt ikke tro det. Vi hadde klare regler for hvordan vi skulle opptre, men disse ble ignorert. Dette har med holdning og mentalitet å gjøre. Vi så på dette allerede forrige sesong og har hatt fokus på det. Jeg trodde vi hadde kommet et skritt videre, raser treneren, ifølge Bild.

Det har allerede kommet kritikk mot at de to Red Bull-sponsede lagene befinner seg i samme gruppe.

Nettopp Leipzig er Rosenborgs neste motstander i Europa League. Kampen spilles på Lerkendal 4. oktober, og blir et nøkkeloppgjør før begge lag. Et tap - og det blir svært tøft å komme seg videre fra gruppa.

Munas Dabbur, Amadou Haidara og Fredrik Gulbrandsen scoret målene for Red Bull Salzburg torsdag. Prestasjonen gjorde at Leipzig-supporterne gikk imot eget lag og begynte å pipe.

- Vi har definitivt en jobb å gjøre, sier lagets slovenske kaptein, Kevin Kampl, ifølge Die Welt. Innbytter Yussuf Poulsen var mannen som utliknet til 2-2, men til slutt ble Fredrik Gulbrandsen tunga på vektskåla.

Også Poulsen kritiserer flere av lagkameratene:

- Vi hadde spillere som ikke ga hundre prosent, erklærer han.

10. plass

Heller ikke i Bundesliga har Leipzig kommet godt i gang. Her ligger laget på 10. plass etter tre runder. Fangsten er fire poeng.

Rini Coolens sjanse til å få fast jobb som Rosenborg-trener kan ligge i at laget tar seg videre i Europa League. De to beste lagene i gruppa går videre. Drømmen om poeng i Glasgow ble knust av Leigh Griffiths' scoring i det 87. minutt.

- Jeg er stolt av guttene og det vi gjorde, sa Coolen etter 0-1-tapet.

- Vi spilte på en annerledes måte og har jobbet med det på trening. Vi utførte det bra, men ikke godt nok. Da ville vi vunnet kampen. Vi satt igjen med mindre enn det vi fortjente, mener Coolen.