Bråk inne på stadion

Supportere kastet gjenstander på hverandre på tribunen.

(Dagbladet.no:) Før kampen gikk rundt 50 Juventus-supportere til angrep på om lag 100 politifolk utenfor stadion. Bråkmakerne kastet gjenstander mot politiet - blant annet bluss - og satte fyr på en bil.

Politiet måtte også bruke tåregass for å stagge supporterne da Liverpool-fansen kom til stadion i busser, melder nyhetsbyået AP.

Inne på stadion var det også uroligheter før kampstart, blant annet under en markering av Heysel-tragedien for 20 år siden.

Kastet plastseter

Juve-fansen kastet flasker, plastikkseter og andre gjenstander over mot Liverpool-supporterne, og noen av dem svarte med å kaste ting tilbake.Rundt 20 engelskmenn løp også mot gjerdet som skilte dem, men ble holdt tilbake av politiet.

Det var også uroligheter på tribunen under kampen.

Da dommeren blåste av Juventus\' Champions League-eventyr, kastet Juve-fans bluss inn i Liverpool-seksjonen. Engelskmennene ble holdt igjen på stradion til den var tømt og området utenfor var «klarert».

• Juve-fansen er tydeligvis ikke enig: På en plakat inne på stadion står det «Vold er dumt» og på en annen står det «Engelske dyr».

TÅREGASS: Politiet brukte tåregass for å stagge Juve-fansen. Foto: AP
TÅREGASS: Politiet brukte tåregass for å stagge Juve-fansen. Foto: AP Vis mer

Risikokamp

Kampen var på forhånd en høyrisikokamp, på grunn av de to klubbenes historie. Grupperinger blant Juventus-supporterne varslet hevn av Heysel-tragedien i 1985. Da døde 39 personer - de fleste Juve-fans - under Europacupfinalen mellom de to lagene.

Liverpool og de fleste engelske supporterne hadde forsonende markeringer under det første oppgjøret i forrige uke, men dette ble ikke spesielt godt mottatt blant alle italienerne.

Og fokuset på sikkerheten ble ikke mindre etter gårsdagens skandalekamp i Milano. Derfor stilte nesten 1000 politifolk til innsats i kveld.

FLASKEKASTING: Denne italieneren tok fart og kastet ei flaske mot Liverpool-fansen på tribunen.
LØP MOT ITALIENERNE: Rundt 20 engelskmenn løp mot Juve-fansen, men ble stoppet av både politiet og et gjerde.
LIKER IKKE DEM HELLER: Flere Liverpool-supportere hadde skaffet seg nye skjerf for anledningen.
ANGREP POLITIET: 50 Juventus-supportere kastet gjenstander mot politiet utenfor stadion.
KASTET SETER: Juve-fans rev opp seter og kastet dem mot Liverpool-fansen.