Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bråk mellom benkene etter kampen - Svenskenes trener i harnisk

Janne Andersson var forbanna på Tysklands benk etter den avgjørende scoringen som ga tysk seier.

BRÅK: Janne Andersson og Sveriges benk reagerte på tyskernes oppførsel etter seiersmålet fem minutter på overtid. Foto: REUTERS/Hannah McKay/NTB scanpix
BRÅK: Janne Andersson og Sveriges benk reagerte på tyskernes oppførsel etter seiersmålet fem minutter på overtid. Foto: REUTERS/Hannah McKay/NTB scanpix Vis mer

Sverige var på vei mot et utrolig viktig og sterkt poeng mot Tyskland. Med tyskerne nede til ti mann og godt på overtid ga de likevel bort et frispark i farlig posisjon. Det ble de straffet for av Toni Kroos.

Der startet bråket mellom de to tropppene.

Etter Toni Kroos avgjørende mål var det klammeri mellom de to benkene. Bakgrunnen skal være at to personer fra den tyske benken løp frem og hånet Sveriges trener etter scoringen.

Det likte Andersson og flere av de svenske spillerne og lederne særdeles dårlig og særlig Andersson måtte holdes igjen av funksjonærer for at situasjonen ikke skulle eskalere videre.

- Det er mangel på respekt og provoserende oppførsel, sier Emil Forsberg til svensk TV 4 om situasjonen, ifølge Expressen.

Da dommeren blåste av for full tid var det en ilter svensk trener som forsøkte å skrike til den tyske sportssjefen Oliver Bierhoff. Den svenske journalisten Daniel Kristoffersson beskriver situasjonen på Twitter.

- Pontus Jansson og Oliver Bierhoff skriker på hverandre. Sikkerhetssjefen Janne G (til Sverige, journ.anm.) må gå i mellom. Eskalerte på slutten her, skriver Kristoffersson.

Janne Andersson ble også intervjuet av svensk fjernsyn etter kampen. Slik forklarte han hvorfor bråket startet.

- Da sluttsignalet gikk er det et par tyske leders som springer fram og opptrer usportslig. De håner oss og viser tegn mot oss. Det bør man ikke gjøre, da blir jeg forbanna, sier den svenske landslagssjefen til TV4.

- Jeg skrek: "Respekt. Hva slags jævla respekt er det". Ikke faen om man skal håne noen, sier Andersson til TV 4.