Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bråk om ølreklame i Royal League

Norsk nei til dansk ølreklame tirrer FC København.

Det danske mesterlaget FC København er kommet i problemer på grunn av sin Carlsberg-reklame. Den vil ikke bli tillatt når laget spiller Royal League-kamper i Norge.

Norsk lovgiving tillater ikke alkoholreklame i forbindelse med toppidrett, og derfor vil ikke Olav Boksasp, den øverste sjefen for Royal League her i landet, tillate at danskene spiller med sin vanlige reklame.

- Det kommer ikke på tale å tillate FC København å spille med Carlsberg-reklame på draktene sine i Norge. Enten må laget finne seg en ny sponsor eller rett og slett spille med drakter uten reklame, sier han.

Det tar ikke danskene nådig opp.

- Vi kommer til å stille med det sponsornavnet på draktene våre som passer oss, sier sportsdirektøren i den danske klubben, Niels-Christian Holmstrøm.

- Royal League er en internasjonal turnering. Dersom de norske klubbene ikke kan tilpasse seg de internasjonale reglene, kan de like godt la være å delta. Hva hvis vi i Danmark hadde en lovgiving som sa at man ikke kunne spille med reklame for supermarkeder. Tror du det ville bety at Rosenborg ville fjerne sin Rema 1000-reklame? Det tror i hvert fall ikke jeg, sier Holmstrøm til Bladet Tromsø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media