Linn Svahn utfordrer Therese Johaug

Bråk rundt Sveriges yndling

Linn Svahn er en ny, annerledes stjerne. Med henne blir ikke alt rundt skijentene like trivelig. Derfor blir det krisemøte i FIS, og mulig dramatikk når den røffe svensken møter Kristine Stavås Skistad til sprintduell.

TØFFERE TONE: Med Linn Svahn som sportens frontfigur blir internasjonalt kvinnelangrenn annerledes. FOTO:Emmi Korhonen/Lehtikuva/Reuters
TØFFERE TONE: Med Linn Svahn som sportens frontfigur blir internasjonalt kvinnelangrenn annerledes. FOTO:Emmi Korhonen/Lehtikuva/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DET var så mye bråk rundt bildene av Linn Svahns sporveksling i kvartfinalen under søndagens sprint at det ender med et krisemøte blant de internasjonale langrennslederne. Hun kjører så røft på ski at reglene skal sjekkes på nytt.

Nå var det var såvisst ingen ond vilje bak episoden i Falun. Linn var tydelig ukomfortabel da hun på direkten av NRK ble konfrontert med sinnet til sin norske konkurrent Lotta Udnes Weng. Da hadde svensken selv ikke sett TV-bildene, og skjønte ikke problemstillingen. Hun ville da ikke ramme noen annen.

Ser du TV-bildene av det Linn gjorde ved utgangen av svingen fra en annen vinkel enn den NRK rett etter brukte i Vinterstudioet, blir jo valget hennes også mer til å forstå:

Fra en ny, bedre vinkel virker det som om Svahn manøvrerer helt på grensen, men likevel etter regelboka tilnærmet korrekt.

Altså omtrent som finske Joni Mäki gjorde på sin ankeretappe mot Russland søndagen før og tirret opp Aleksandr Bolsjunov.

Den sammenligningen med gutta har noe for seg.

For Linn Svahn kommer med en type røffhet som ikke alltid har preget internasjonalt kvinnelangrenn. Eller som hun avfeide kritikken etter å ha fått se bildene av seg selv på vei over skiene til Lotta Udnes Weng:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer