Bråk utafor Old Trafford

Før mesterligamøtet med Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet.no): Stemningen utafor Manchester Uniteds stadion er kort sagt uhyggelig i kveld.

Spennings- og tenningsnivået er høyt etter bråket som oppsto da Manchester United sist uke besøkte Roma.

Allerede timer før dagens returkamp oppsto det bråk utafor Old Trafford, og flere personer skal være arrestert utafor stadionet.

Som en følge av slagsmål og kasting av gjenstander, som glass og fyrverkeri, ble en gruppe tilreisende supportere isolert av store politistyrker.

Rundt 4 000 tilreisende supportere var ventet til den viktige kvartfinalekampen. Sikkerheten er derfor kraftig skjerpet, ved at ekstra sikkerhetspersonell er kalt ut.

Kampen klassifiseres som en såkalt «kategori C-kamp» - den høyeste beredskapen som iverksettes foran kamper på engelsk jord.

Før kampen ba og trodde både Manchester United og Roma om og på at det ble ro.

- Det er riktig å be om at det blir fredelig. Men våre fans vet hvordan de skal oppføre seg, enten de er i Italia eller i utlandet, sier daglig leder i Roma Rosella Sensi.

<strong><b>AGGESSJON:</strong></b> Det fotografen beskriver som Manchester United-fans, viser sinne mot en politimann til hest. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix
AGGESSJON: Det fotografen beskriver som Manchester United-fans, viser sinne mot en politimann til hest. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix Vis mer

I tillegg til engelske bråkmakere, er trusselen særlig tilreisende ultras - supportere som gjerne har ytterliggående holdninger.

(Dagbladet.no følger utviklingen)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer