Bråket foran Sverige-Iran: - En kamp mot Iran er velkommen i Norge

Topp i Norges Fotballforbund mener det er utelukkende positivt.

MANNLIGE KVINNEAKTIVISTER. Det ble bråk i Sverige når Iran møter til landskamp i fotball mot Sverige tirsdag kveld i Stockholm. Iran-regimet nekter blant annet kvinner adgang på fotballarenaene. Generalsekretæren i NFF sier at Iran er velkommen til Norge. Foto: AFP.
MANNLIGE KVINNEAKTIVISTER. Det ble bråk i Sverige når Iran møter til landskamp i fotball mot Sverige tirsdag kveld i Stockholm. Iran-regimet nekter blant annet kvinner adgang på fotballarenaene. Generalsekretæren i NFF sier at Iran er velkommen til Norge. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er blitt et enormt oppstyr i Sverige rundt kveldens vennskapskamp mot Iran.

Mange protesterer høylydt mot kampen. Og svensk/iranere har blant annet forfattet brev som er gjengitt i SVT, der det oppfordres til boikott eller avlysning av kampen.

Mandag var den første pressekonferansen på lang tid, der navnet til Zlatan Ibrahimovic ikke ble nevnt en eneste gang.Hele fokuset lå på den kontroversielle motstanderen til Sverige på Friends Arena i Stockholm tirsdag kveld.

Det er kjent at blant annet iranske kvinner er bannlyst på tribunene i hjemlandet.

Landslagssjef Erik Hamrén er blitt teppebombet med spørsmål om kvinneundertrykkelse og menneskerettigheter de siste dagene. Det ble han også på pressekonferansen mandag.

Ville det samme skjedd i Norge?

Og kan i det hele tatt Iran være en aktuell motstander for norges landslag i en såkalt vennskapskamp?

- Ja, definitivt. Fotballen er en brobygger og ikke en boikottarena, sier generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund.

Han mener at fotballen aldri skal benyttes i en politisk agenda. Men at den derimot kan ha en stor positiv påvirkningskraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer