Brakk beinet i fjor - matchvinner i år

Liverpool- Blackburn 1- 0: For ett år siden brakk Cissé leggen mot Blackburn. I går brakk han forsvarsmuren til Blackburn - og sørget for alle poengene til hjemmelaget.

LIVERPOOL (DAGBLADET): 24-åringen vil huske gårsdagen lenge. Etter en uke der han først ble sitert på at han ønsket seg bort fra Anfield, og deretter havnet i sentrum for en etterforskning om forsvunne penger i fransk fotball, skapte han endelig overskrifter fotballbanen.

Seiersmålet feiret han med å løpe bort til Liverpool-manager Rafael Benítez. Håndtrykket som fulgte var neppe til å misforstå.

Ikke bare var det et forsøk på forsoning, men også et uttrykk for den spontane gleden han følte over endelig å ha begravd spøkelset fra ett år tilbake.

Sist han spilte mot Blackburn, 20. oktober i fjor, brakk beinet tvert av. Beinsplintene sto ut, og hadde ikke legene lappet ham så raskt sammen kunne det endt med amputasjon, og ødelagt karriere.

Offside

-  Det var viktig for ham å score i dag, sier Benítez.

Målet var et resultat av rå kraft. Xabi Alonso dyttet ballen en halvmeter til side, der Cissé tok fart, og hamret ballen gjennom muren, og forbi tidligere Liverpool-keeper Brad Friedel.

-  Særlig med de minnene han har.

Seieren var belønning for mye hard jobbing. Cissé kom til flere gode målsjanser, men klarte sjelden å treffe innefor stengene. Han ble også avblåst for offside et halvt dusin ganger.

-  Det har vært mye snakk denne uka, men han er profesjonell, og gjorde jobben, sier Benítez.

-  Han jobber hardt, scoret ett mål, og skapte mye. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier han.

Rødt kort

Poengene var fortjente nok. Etter at Blackburn hadde startet best, snudde kampen kvarteret før pause. Khizanishvili felte Cissé på kanten av 16-meteren, og etter at dommer Mark Halsey hadde konferert med linjedommeren, dro han fram det røde kortet.

Boudewijn Zenden traff tverrliggeren på det påfølgende frisparket, men stort mer skapte ikke vertene i 1. omgang. Etter pause var det spill mot ett mål, og Liverpool var nære på flere ganger.

John Arne Riise kom på banen sekunder før vinnermålet.

PENT: Cissé har most inn 1-0 til Liverpool mot Blackburn, og sørget for tre poeng. I oktober i fjor brakk han beinet mot samme motstander.