Brakk finger'n for femte gang

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Unni Nyhamar Hinkel er ute i minst to uker etter å ha fått konstatert brudd i høyre ringfinger. Det betyr at Hinkel mister dagens landskamp mot Danmark. Hun mister også Nordstrands viktige e-cupkamp neste helg.

- Det er den femte fingeren min som ryker i løpet av karriéren som håndballspiller, sier Hinkel til Dagbladet.

Hun opererte to fingre på høyrehånda på barne/ungdomsnivå. I tillegg har hun også operert i ringfingeren og lillefingeren på venstrehånda. Som om ikke det var nok hadde hun også et komplisert brudd i venstrehånda i fjor sommer.

Spilte med brudd

Denne gang er det ringfingeren på den høyre hånda det har gått utover. Skaden skjedde tidlig i kampen mot Jugoslavia torsdag.

- Jeg stod i forsvar og skulle stoppe Knezevic, sier Hinkel.

Fingeren hektet seg fast i drakta til den jugoslaviske spilleren, men Hinkel oppdaget ikke omfanget av skaden umiddelbart. Hun ble tapet og fortsatte kampen. Først utover kvelden kjente Hinkel smerter, og i går bar det til legevakta.

- Det er et brudd mellom det ytterste og mellomste leddet på fingeren. Det leges gjennom at ringfingeren tapes opp sammen med langfingeren. Hun er nok borte fra banen i minst to uker, sier landslagets og Nordstrands fysioterapeut Torkel Andersen.

- Det var kjedelig at dette skjedde nå, siden jeg prøver å spille meg til en fast plass i EM-troppen, men heldigvis var det ikke veldig alvorlig, sier Hinkel.

Mister kvalifisering

Skaden er også ubeleilig for Nordstrand, som neste helg skal ut i kvalifisering til Champions League.

- Unni spiller ikke den kampen, men vi håper hun er klar igjen til bortekampen, sier fysioterapeut Torkel Andersen.

- Det kommer an på min egen smerteterskel om jeg spiller europacupkampen eller ikke, sier Hinkel.

Kveldens kamp mot Danmark må Hinkel uansett se fra tribuneplass. Landslagssjef Marit Breivik forventer en åpen og spennende kamp.

- Artige kamper

- Møtene med Danmark er alltid de artigste for oss, sier Breivik.

Hun satt i går sammen med håndballjentene for å diskutere fram en målsetning for EM i desember.

- Det er stor oppslutning i gruppa om at vi skal slå Spania, Tyskland og Russland i innledningsgruppa vår. Når det gjelder den endelige konkrete resultatmålsetningen vår i mesterskapet, vil vi jobbe videre med den, sier Marit Breivik.

UHELDIG: Unni Nyhamar Hinkel må se dagens landskamp mot Danmark fra tribuneplass. Hun fikk i går konstatert brudd i den høyre ringfingeren.