Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brakk hånda i sesongoppkjøringa

- Gikk over ende.

 UHELDIG:  Friskusen fra Lommedalen var maksimalt uheldig på treningsleiren i Sør-Amerika. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UHELDIG: Friskusen fra Lommedalen var maksimalt uheldig på treningsleiren i Sør-Amerika. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leif Kristian Haugen er en av dem som blir regnet med før storslalåmåpningen i Sölden søndag, selv om oppkjøringen på ingen måte er gått på skinner.

Friskusen fra Lommedalen var maksimalt uheldig på treningsleiren i Sør-Amerika.

- Jeg gikk over ende og var så uheldig i fallet at et bein i hånda brakk. Det gjorde at jeg måtte gå med gips i fire-fem uker, forteller Leif Kristian Haugen til NTB.

- Nå har jeg kjørt en måned uten staver på trening etter at hånda brakk. Jeg har i alle fall fått veldig god balansetrening. På grunn av bruddskaden har jeg bare fått trent storslalåm og litt super G. Derfor har jeg mer mengde i kroppen nå enn tidligere, selv om jeg ikke har fått kjørt 100 prosent, fortsetter han.

- Skaden har også gjort at jeg har flere runder storslalåm i kroppen enn tidligere år, og uten staver er, som sagt, balansen blitt veldig god. Det kan komme til nytte i den røffe traseen vi møter her. Jeg føler meg derfor ganske stabil i kjøringen, sier han.

Ikke 100 prosent Han er på plass i Sölden for åpningsrennet søndag, selv om hånda ikke er 100 prosent.

- Nei da, hånda er fortsatt ikke helt i orden, men den er bra nok til å kjøre fort på ski. Skaden er i alle fall ikke noe jeg tenker på når jeg kjører. Da har jeg også mye adrenalin i kroppen, så jeg merker ikke noe til det, forklarer han.

Uansett så gleder han seg til å komme i gang på isbreen, selv om forholdene kan bli tøffe og vanskelige, og selv om han har like mange dårlige som gode minner fra åpningsrennene i bakken, der han fikk det store gjennombruddet sitt. Det blir også stilt forventninger til ham.

- Det er vel ikke første gangen folk har ment at jeg er et stort håp før et renn, og jeg må si at jeg gleder meg til rennet søndag. Jeg har jo kjørt her en del ganger før, og jeg kjenner traseen inn og ut. Dette er den første traseen jeg kjørte verdenscup i, og også den første traseen jeg sikret meg verdenscuppoeng. Det er det gode. Men jeg har også noen dårlige minner herfra, så jeg kjenner utfordringene bedre enn de fleste, mener Haugen.

Spent Han legger ikke skjul på at han er spent før alvoret tar til i helgen. Det er alltid noe ekstra å teste seg mot resten av verdenseliten og finne ut hvor landet ligger.

- Det er alltid litt spenning med det første rennet for sesongen. Det er nå man får vite hvordan man kjører og ligger an, om jeg har gjort det riktige gjennom sommeren, sier han.

- Jeg mener i alle fall at det meste av den treningen vi har gjort, særlig den siste tiden i Pitztal, har vært optimal for å yte på topp. Det har vært noen veldig gode runder i det siste. Det er slik at når det nærmer seg renn, så begynner det å kneppe til, hehe, men det har gått bra på de siste treningene, forteller en både smilende og optimistisk Leif Kristian Haugen til NTB.

Noe resultatmål har han ikke satt seg, men en plass blant de ti beste mener han må være innen rekkevidde. Han var godt innenfor denne målsettingen i halvparten av fjorårets storslalåmrenn med en sjuende- og tre åttendeplasser i verdenscupen. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!