Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk snowboarder rekker OL etter skrekkskade

Brakk nakken for ti måneder siden - nå er han OL-klar

- Han har gjort et fantastisk comeback, skriver Sveriges Olympiske Komité i sitt siste OL-uttak.

KOM TILBAKE: Den svenske snowboarderen Måns Hedberg pådro seg et brudd i nakken i mars. Nå er han klar for OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOM TILBAKE: Den svenske snowboarderen Måns Hedberg pådro seg et brudd i nakken i mars. Nå er han klar for OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For ti måneder siden falt snowboarder Måns Hedberg og brakk nakken under en konkurranse i Italia.

Til tross for den fryktelige skaden, fikk han i dag en av de to siste plassene i den svenske OL-troppen som skal til Pyeongchang.

Måtte operere inn bein fra hofta

Etter ulykken i Italia i slutten av mars, måtte svenske Hedberg operere inn et bein fra hofta inn i nakken. Det ble satt inn via halsen, og han har siden kjempet en iherdig kamp mot klokka for å rekke OL i Pyeongchang.

Bare sju måneder etter operasjonen var snowboarderen tilbake i konkurranse igjen.

Men veien tilbake har ikke vært enkel for svensken. I jakten på en plass i OL skadet Hedberg foten, og det var lenge usikkert om han kom til å rekke lekene, og overbevise nok til å få være med til OL i Pyeongchang. Han klarte likevel å komme tilbake nok en gang, og blir dermed å se i Sør-Korea om drøye to uker.

- Et fantastisk comeback

Sveriges Olympiske Komité skryter av snowboarderen i uttaket:

- Måns Hedberg har gjort et fantastisk comeback. Og til tross for tilbakeslaget med fotskaden, har han allerede rukket å være topp ti i verdenscupen etter fallet i mars, skriver Sveriges Olympiske Komité i pressemeldingen.

Hedberg kommer til å konkurrere i både Slopestyle og Big Air i OL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!