Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brakk ryggen og trodde hun aldri skulle spille håndball igjen. Nå kan hun senke Norge

Estavana Polman er Nederlands største stjerne.

(Dagbladet): Nederland har sensasjonelt klart å ta seg til en VM-finale i håndball etter å ha herjet med Polen. Like overraskende var det at de slo Frankrike i kvartfinalen.

Norge er et mer merritert og antatt sterkere lag. Men Nederland er i sin første finale noensinne, og kommer trolig ikke direkte til å hvile på laurbærene.

Lagets store stjerne er 23-åringen Estavana Polman. Esbjerg-spilleren scoret tolv mål mot Angola i gruppespillet, og banket inn ti i kvartfinalen mot Frankrike. Fredag var hun igjen stor da Nederland sikret finale.

• Les også: VM-stjerna bryter ut i latter: - Vent litt, jeg kjenner igjen dette

Brakk ryggen Men for sju år siden var det ikke engang sikkert at Polman noen gang kunne spille håndball igjen.

Det da 16-årige håndballtalentet var på vei til ferie med familien, da trafikkulykken inntraff. Polman brakk ryggen på to steder. Problemene er hun fortsatt ikke helt kvitt den dag i dag.

- Jeg kunne ikke kjenne beina mine. Jeg kunne ikke gå. Jeg har problemer med ryggen ennå. Men jeg er takknemlig, for jeg trodde aldri at jeg skulle få spille håndball igjen, sier Polman til dansk TV 2.

Men faktisk gikk det bare en uke før hun tok sine første skritt etter ulykken.

Mens Polman altså brakk ryggen på to steder, slapp moren hennes noe billigere unna med et brukket håndledd. Håndballstjerna priser nå seg lykkelig for at alle har det bra.

Tror på festlig finale - Jeg skal ikke klage overhodet, for vi er alle fortsatt i live. Det er så mange andre familier som ikke får en sånn sjanse. Det fikk vi. Da kan du ikke klage over smerter i ryggen, sier Polman til TV 2.

POPULÆR: Estavana Polman. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
POPULÆR: Estavana Polman. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Søndag møter hun og lagvenninnene Norge i VM-finalen.

- Vi er i en god flyt. Vi er en overraskelse i VM og kan gjøre det én gang til. Men vi vet at Norge er et godt lag, sier Polman til Dagbladet.

Håndballguru Frode Kyvåg var gjest i Dagbladets Morgenmøtet foran VM-starten. Allerede da lanserte han Nederland som en outsider i VM.

STORSCORER: Estavana Polman. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STORSCORER: Estavana Polman. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Vi har en god finale foran oss. Nederland spiller festlig håndball, sier Kyvåg til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media