LIKER BORDTENNIS: De norske skistjernene prioriterer avslapning på hotellet mellom konkurransene i VM, men Eirik Brandsdal sier ikke nei til litt bordtennis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LIKER BORDTENNIS: De norske skistjernene prioriterer avslapning på hotellet mellom konkurransene i VM, men Eirik Brandsdal sier ikke nei til litt bordtennis. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Brakkesyke? Dette driver de norske stjernene med på hotellet under VM

Har «rundet» Netflix.

FALUN/ÖSTERSUND (Dagbladet): De norske langrennsstjernene har forlengst sjekket inn på Scandic hotel, et drøyt steinkast fra Lugnet skistadion i Falun.

De neste to ukene kommer selvfølgelig til å handle om én ting for de norske løperne, og det er å sanke VM-medaljer på svensk jord.

Men det er fortsatt mye tid til overs etter trening, konkurranser og søvn for utøverne, og i løpet av et langt mesterskap, er det lett å dra på seg brakkesyke.

Bordtennis Dagbladet har spurt noen av de norske utøverne hva de bruker all tiden på hotellet til, og bortsett fra Astrid Uhrenholdt Jacobsen, svarer flere av stjernene det samme.

Oslo-gutten Eirik Brandsdal liker litt forsiktig action mellom trening og konkurranser.

- Jeg prøver å lese litt. Ellers er det surfing på nettet og filmtitting. I tillegg er jeg glad i å spille bordtennis og sånne ting. Når det er sagt, så ligger man mye på rommet og lader. Vi oppsøker ikke så mange andre arenaer, innrømmer sprinteren.

Studerer For Astrid Uhrenholdt Jacobsen handler også det meste om å lade opp til konkurransene, men Heming-jenta prøver å fylle på litt under topplokket også.

- Jeg har med noen bøker, og så bruker jeg tiden på å studere. Jeg har noen oppgaver jeg skal skrive, blant annet, sier Jacobsen, som går legestudiet ved siden av skikarrieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Mitt forhold til å studere er at når jeg har overskudd til det, så gjør jeg det. Når jeg ikke har overskudd så gjør jeg det ikke. Men jeg har mer enn nok tid til å gjøre det, så det går egentlig bare på motivasjonen. Det er en helt fantastisk avkobling, sier hun.

- Blir dum I VM-ukene er det bøker om personalledelse og økonomistyring som ligger på Oslo-jentas nattbord i Falun.

- Hvis jeg bare hadde ligget og sett på serier, så hadde jeg trivdes veldig dårlig, kanskje mest fordi at jeg føler selv at jeg blir dum av det. Man blir kanskje ikke det, men jeg føler det sånn. Jeg liker å lære. Der er vi forskjellige alle sammen, sier hun.

Sprintreserve Sondre Turvoll Fossli røper at han bruker en del av tida på PC-en.

LEGESTUDENT:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen studerer til å bli lege ved siden av skikarrieren. Arkivfoto:Erik Berglund
LEGESTUDENT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen studerer til å bli lege ved siden av skikarrieren. Arkivfoto:Erik Berglund Vis mer

- Det blir mye film, Instagram og data. Jeg har sett en del på «Modern family». Det er kult, sier han.

Har snart «rundet» Netflix Finn Hågen Krogh, som vant begge løpene i Östersund i helga, bruker mye av tida på det samme.

- Vi sitter mye med laptopen og ser film, og surfer på nettet. Jeg har snart «rundet» Netflix, sier han.

- I tillegg blir det en del intern humor, flirer han.

- Kan du røpe hva den går ut på?

- Det som er internt, blir internt. Det høres bare teit ut når det kommer ut, sier finnmarkingen.

SER FILM: Finn Hågen Krogh vant begge verdenscupløpene i helga. Tida mellom konkurransene bruker han på å se film. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SER FILM: Finn Hågen Krogh vant begge verdenscupløpene i helga. Tida mellom konkurransene bruker han på å se film. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer