Bråkmaker til 118 mill.

Han kalles «The serial killer» og er kjøpt til Anfield for å gjøre akkurat det - drepe motstanderne. Går alt Liverpool-manager Gerard Houlliers vei, lukter det sommerens beste kjøp av Senegal-stjernen El Hadji Diouf.

Allerede før VMs åpningskamp mellom Frankrike og Senegal kom meldingene fra Anfield om at Liverpool hadde sikret seg Lens-spissen El Hadji Diouf. Ja vel, og hva så? Fram til de nitti minuttene mot de franske tittelforsvarerne i Sør-Korea var han bare enda en av de mange omtalte afrikanske stjernespillerne. Men i motsetning til de fleste andre trengte ikke 21 år gamle Diouf mer enn 90 minutter på å vise seg fram på fotballens største arena.

Før alle begynte å skrike.

Liverpool og Houllier virket rimelig sikre i sin overgangssak. De mente de hadde gutten på kroken. Mange andre klubber i Europa, som helt plutselig også hadde sett hva denne unge ballartisten kunne gjøre, mente derimot noe annet. Og mens overgangen fløt i alle retninger, det så i hvert fall slik ut, reiste El Hadji Diouf til sjuende og sist til Anfield.

Miljøskifte

Som de fleste andre gode senegalesere debuterte også El Hadji Diouf i Frankrike. Som 17-åring tegnet han kontrakt med Sochaux, gikk derfra til Rennes og videre til Lens på utlån.

For unge Diouf var visstnok ingen enkel kar å ha med å gjøre, og han trengte et miljøskifte.

Og det han opplevde i Lens, forandret alt.

I 2001 ble El Hadji Diouf kåret til årets spiller i Afrika. Da sto han allerede på blokka til Gerard Houllier. Og da han scoret åtte mål på ni kvalifiseringskamper på veien til Korea og Japan, ble han notert store bokstaver.

Uten at den delen av verden som ikke snakker fransk, og heller ikke bryr seg mye om hva som skjer i den franske ligaen, skjønte hva han hadde.

Men åpningskampen mot Frankrike fortalte alt. Og da hadde Gerard Houllier og Liverpool allerede et stort forsprang. Og derfor spiller han for Liverpool i dagens Charity Shield. Spørsmålet er bare hvor.

Varmblodig

El Hadji Diouf skulle score mål i VM. Det gjorde han ikke. Men han gjorde alt annet. Og beviste at han er en type spiller som kan brukes overalt fra midten og fram.

Men én hake må det være. Og - den er åpenbar. Hvordan vil El Hadji Diouf tilpasse seg verdens hardeste liga? Tåler han trøkket, makter han intensiteten og klarer han personlig å tilpasse seg den hverdagen som venter en superstjerne i fotballgale Liverpool? For Gerard Houllier har tatt en sjanse gjennom kjøpet av varmblodige El Hadji Diouf.

Men:

Det var en sjanse han måtte ta.

SLÅSS FOR DE RØDE: Senegals VM-stjerne El Hadji Diouf er klar for Liverpool. Så får alle Liverpool-fans krysse fingrene og håpe på at Diouf klarer å holde temperamentet under kontroll.