Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bråkmakeren Mourinho har betalt over to millioner i bøter til FA

Sju ganger på seks sesonger.

DYRT: Jose Mourinho har betalt over to millioner i bøter til FA etter ting han har sagt eller gjort.
Foto: CAP/DS
DYRT: Jose Mourinho har betalt over to millioner i bøter til FA etter ting han har sagt eller gjort. Foto: CAP/DS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg dagens Premier League-kamper, blant annet Chelsea - Aston Villa, i Dagbladets Fotballstudio!

(Dagbladet): Det er ikke til å legge skjul på at det brenner litt under føttene på Chelsea-manager Jose Mourinho.

Etter en miserabel sesongstart ligger London-klubben på en skuffende 16. plass i Premier League, med skarve åtte poeng på åtte kamper. Det var det få som hadde sett for seg foran sesongen.

I ettermiddag møter Chelsea Aston Villa til en kamp der tre poeng er sårt trengt - for begge lag. Denne uka ble imidlertid Jose Mourinho ilagt bot og èn kamps betinget karantene, da han nok en gang er straffet av Det engelske fotballforbundet (FA) for å ha vært kritisk mot dommeren i uttalelsene etter kampen.

Det er sjuende gang i løpet av sine seks sesonger som Chelsea-trener at Jose Mourinho blir straffet av FA for noe han har gjort eller sagt. Ifølge BBC har han betalt over 2,2 millioner (!) i bøter gjennom tiden i Chelsea.

Jose Mourinho ble straffet og ilagt 620 000 i bot etter at han leverte den mye omtalte sjuminutters-talen etter tapet mot Southampton tidligere denne måneden. Der sa han blant annet dette:

- Dommerne er redde for å dømme i favør av Chelsea. På 1-1 skal vi ha et klart straffespark, som vi ikke får. Om dommerne vil straffe meg, er det ikke noe problem for meg, men jeg vil si dette fordi jeg mener spillerne og supporterne fortjener bedre. Jeg sier det igjen: Dommerne er redde for å gi Chelsea straffer. Hvorfor? Fordi det alltid blir stilt spørsmål om det fra dere (media). Nå har vi også Diego Costa suspendert på grunn av bilder som har blitt vist. Straffesparket vi skulle hatt i dag, blir helt avgjørende, sa Mourinho.

I januar ble han også straffet da han i intervjuet etter kamp antydet at Chelsea ble utsatt for en heksejakt. Ilagt 313 000 kroner i bot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!