- Bråkmakerne hadde ikke Brann-effekter

Men fansen frykter mer bråk.

(Dagbladet.no): I forbindelse med gårsdagens Brann-tap for OB braket 30-50 personer sammen i sentrum av den danske byen Odense.

Lederen for supportergruppa Brann-Bataljonen tror det er såkalte casuals som står bak.


- Vi vet at det finnes enkelte grupper rundt klubben som bare er ute etter å lage bråk. Disse har mye til felles med det en vanligvis omtaler som casuals, bekrefter Henk Ronny Ekerhovd for Dagbladet.no.

Casuals er tilsynelatende fotballsupportere, gjerne ikledt vanlige klær, som bruker fotballkamper som en arena for å lage bråk.

- Kom overraskende

For de ordentlige fotballsupporterne i Bergen er dagen i dag en slags dagen derpå.


- Dette er ufattelig trist, det går utover oss supporterne og det går utover klubben å bli knyttet til noe sånt, sier Ekerhovd.

Sjøl var han ikke til stede i Danmark i går, og han har bare fått episoden gjenfortalt. Men han har ingen problemer med å kjenne skildringene igjen.

ADVARER: Administrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl, advarer de som eventuelt tenker å lage bråk under Branns kamper. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
ADVARER: Administrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl, advarer de som eventuelt tenker å lage bråk under Branns kamper. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Vi har opplevd sånt bråk før også, men nå har det vært ganske rolig en god stund. Derfor kom disse nyhetene som en overraskelse, og en skuffelse, sier han.

Aministrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl, tar på sin side avstand fra gårsdagens bråkmakere.

- Jeg vet ikke hvem disse folkene er. Men etter det jeg har fått høre, hadde de ingen Brann-effekter på seg. Dette er tullete elementer som ikke har noe med fotball å gjøre, sier han til Dagbladet.no.

- Frykter bråket kan blusse opp

Men nå frykter Ekerhovd at gårsdagens sammenstøt bare var starten på noe som kan utarte.


- Nå kan kanskje bråket blusse opp. Frykten vår er at disse grupperingene har formert seg, slik at de er flere, sier supporterlederen.

Siden disse bråkmakerne på ingen måte er tilknyttet Bataljonen, er det ikke stort han får gjort.


- Vi forsøker å finne ut av hva som skjer og har skjedd. For øvrig får vi ikke gjort annet enn å ta avstand fra denne typen hendelser. Men jeg vet at Brann totalt har mistet tålmodigheten med disse folkene, sier han.

- Bråkmakerne hadde ikke Brann-effekter

Dahl bekrefter nulltoleransen, og han advarer folk mot å finne på noe tull i løpet av den forestående sesongen.

- Vi har flere kameraer enn noensinne, og vi samarbeider med en fast politimann. Han var dessverre ikke med i går, på grunn av sjukdom. Men hvis noen prøver seg på noe denne sesongen, vil de bli tatt, lover han.

EKTE FANS: Branns ordentlige fotballsupportere fortviler dagen etter at klubben ble koblet til fotballbråk i Danmark.