Brakstad: - Veldig ubehagelig

Hele denne uka har media «sparket» Erik Brakstad fra jobben som Molde-trener. Fram til i dag har han vært en taus tilskuer. - Det er veldig kjedelig at det skulle bli som dette, sier Brakstad til Dagbladet.no.

- Jeg har det sånn passe bra. Har hatt det mye bedre, sier Fotball-Norges mest omdiskuterte mann denne uka, Molde-trener Erik Brakstad.

Brakstad har hatt et par dager fri fra alt som heter fotball og Molde FK. Han har vært på hytta og gått lange, gode turer.

- Det har vært fint å få gå litt og lufte tankene, sier Brakstad til Dagbladet.no.

Brakstad har hatt fri fra treningene denne uka. Men i formiddag var han på plass på kontoret sitt. Men trening blir det ikke på Brakstad i dag. Molde-spillerne har fri fra trening over helga.

- Trening på mandag

- Det er trening igjen på mandag, sier Brakstad.

- Og da er du på plass igjen?

- Ja, jeg har en fireårskontrakt med Molde Fotballklubb. Det må jeg forholde meg til, sier Brakstad.

Han ønsker ikke å kommentere det som skjer i klubben omkring hans stilling i disse dager. Det spekuleres blant annet i om klubben vil tilby ham en annen jobb.

Det han vil fortelle, er at han har mislikt situasjonen og alt oppstyret rundt ham denne uka.

- Det er veldig kjedelig at det skulle bli som dette. For meg personlig er det en veldig ubehagelig situasjon, sier han.

For tidlig å konkludere

Brakstad vil heller ikke gi noen personlig vurdering av sesongen som endte med en skuffende sjuendeplass for ambisiøse Molde FK.

- Nei, det er litt tidlig. Vi har ikke hatt en skikkelig evalueringsrunde med spillerne ennå. Det blir litt knapt å oppsummere her og nå, sier Brakstad.

Men evalueringsprosessen er i gang i klubben. Den skal pågå fram mot neste onsdag, da en ny strategiplan skal iverksettes.

Sportsdirektør Bjørner Oshaug presiserer overfor Romsdals Budstikke at vurderingen av Brakstads stilling er en del av denne prosessen. Og den skal munne ut i iverksettelsen av en ny strategiplan førstkommende onsdag.

- Gruer du deg til sesongevalueringen?

- Nei, på ingen måte. Jeg har ingenting å skamme meg over, sier Erik Brakstad.

<B>PÅ VEI UT:</B> Erik Brakstad satser på å lede Molde-treninga mandag - på tross av rykter om at han får sparken.