Brakstad: Fem skoletimer igjen

- Vi har fem skoletimer igjen! Det er Molde-trener Erik Brakstads budskap til alle som dømmer Molde nord og ned i mesterliga-sammenheng etter 0-1 mot Porto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Molde har overrasket før, ikke minst under kvalifiseringsrundene til mesterligaen. Noen nederlagsstemning er det ikke å spore hos Molde-treneren som reiser til Madrid med laget sitt kommende søndag for å møte Real - i den andre skoletimen - tirsdag kveld.

Men først er det Stabæk lørdag, og under treningen dagen derpå var den gamle skolelærerens pedagogiske utfordring å få spillerne til å tenke på Stabæk og ikke på Real Madrid.

Slåss for sølv

Slåss for sølv - Nå er det kjempeviktig for oss å slåss for sølvet i eliteserien og ikke falle nedpå. Vi bør vinne denne kampen, sier Brakstad.

Mesterligaen skal brukes for det den er verdt. Den skal gi Molde-spillerne skolering i internasjonal fotball og være med på å utvikle laget videre. Målet de to siste sesongene har vært å vinne den norske serien, men det blir mer og mer klart at den som vil slå Rosenborg må tilegne seg en ekstra dimensjon. Mesterligaen kan være middelet som tilfører Molde denne dimensjonen.

Det er en stund siden Molde har vunnet en kamp nå. Det har faktisk ikke skjedd siden 15. august da Molde slo Skeid på bortebane. Nå er Skeid-spilleren André Schei Lindbæk en del av Molde-stallen, og han markerte seg godt både i kampen mot Viking og i andre omgang mot Porto.

Schei Lindbæk fra start

Schei Lindbæk har også bidratt til å gjøre Andreas Lund enda bedre. De to utfyller hverandre godt, og Brakstad vil bruke nyervervelsen fra start mot Stabæk.

- André er bedre enn jeg egentlig hadde trodd på forhånd. Han har vist at han tør. Selv om kampen mot Porto var den første internasjonale kampen han spilte, bidro han til å gi laget mer pondus, sier Brakstad til NTB.

Molde begynte denne sesongen med et superforsvar, var gjerrige bakover men scoret også få mål. I høst har det vært omvendt. Målene ruller jevnt inn, mens forsvaret lekker som en sil. Avstanden til Rosenborg har økt.

Supporterne gremmes

Forsvaret har ikke vært det samme siden Trond Andersen ble solgt og Pål Lydersen ble skadet. I Molde gremmes fotballsupporterne over tanken på at Andersen sitter på benken hos Wimbledon mens Molde spiller mesterliga med et forsvar som sliter. Det er ikke fritt for at toppledelsen i klubben får passene sine påskrevet rundt kafebordene, for ingen tror noe særlig på at Drillo absolutt måtte ha Andersen til seriestart i England.

Skadene i forsvaret har også vært mange og langvarige, og Molde-ledelsen kritiseres også for ikke å ha jobbet bedre med å finne nye midtstoppere. Dessuten spiller Jo Tessem på en plass han ikke liker, og som det er fortsatt usikkerhet rundt hans framtid i Molde.

- Jo har ett år igjen av kontrakten med Molde FK. Det er dette jeg forholder meg til, sier Erik Brakstad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer