Brakstad lei forsvarstrøbbel

Molde-trener Erik Brakstad har mistet oversikten over hvor mange forskjellige forsvarsfirere han har komponert denne sesongen. I kveld får vi se enda en. - Vi ønsker å sammenlikne oss med Rosenborg, og da må vi ha kontinuitet, sier Brakstad.

- Vi ønsker å sammenlikne oss med Rosenborg, og da må vi ha kontinuitet, sier Brakstad. Han misliker all rokeringen i det bakre leddet, men er blitt tvunget til det på grunn av sykdom, skader, karantener - eller som i kveld: Fødsler.

  • Kaptein Knut Anders Fostervold ble igjen i Molde for å ta imot et nytt familiemedlem.

Men Trond Strande er tilbake etter karantene, og Petter Chr. Singsaas er skadefri og i storform.

Likefullt: Forsvarsfireren er nok en gang nykomponert:
Freddy dos Santos og Trond Strande på hver sin sideback. Pål Lydersen og Petter Chr. Singsaas i midten.

Basisen

Et eksempel til sammenlikning:

  • Da Molde tapte 1{ndash}0 hjemme mot Porto i Champions League-debuten, spilte Knut Anders Fostervold og Jo Tessem midstoppere, mens backene Strande og dos Santos da hadde byttet side...

- Se på den bakre fireren til Rosenborg. Den oser av samhandling og styrke. Det er der basisen legges, og da kreves det kontinuitet, forklarer Brakstad.

Omgangssjuke

Han offentliggjorde laget på dagen i går, men tok naturlig forbehold om nye endringer da Dagbladet snakket med ham seint i går kveld:

- Kanskje Pål (Lydersen) får omgangssjuke eller noe sånt. Ingen ting vil overraske meg lenger, sier han lettere oppgitt.

Omstilling

Strategien foran bortekampen mot Porto er uansett meget optimistisk:

- Vi satser på å vinne. Tidligere har vi ligget ganske lavt, kanskje for lavt. Nå skal vi presse høyere. Men det krever enda større krav til omstilling fra angrep til forsvar, og det må vi klare hvis vi skal lykkes.

Brakstad mener hjemmeseieren over Olympiakos var et kvantesprang for Molde, ikke minst mentalt.

- Stemningen ble løsere, humøret bedre, og skuldrene datt litt ned, sier Brakstad.

<B>FORSVARSTRØBBEL: Trener Erik Brakstad prøver Moldes femte forvarsfirer i Champions League i kveld.