Braksuksess for Arctic Race

Nesten like mange så det norske rittet som Tour de France.

SPEKTAKULÆRT: Rytterne konkurrerte i storslagne naturomgivelser under Arctic Race. De norske deltagerne sa de var stolte over å få vise frem landet sitt på en slik måte.  AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
SPEKTAKULÆRT: Rytterne konkurrerte i storslagne naturomgivelser under Arctic Race. De norske deltagerne sa de var stolte over å få vise frem landet sitt på en slik måte. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den første utgaven av sykkelrittet Arctic Race ble i går avsluttet med Thor Hushovds maktdemonstrasjon i Harstad, som sikret Grimstad-rytteren både etappe- og sammenlagtseieren.

- Jeg er stolt av min egen prestasjon, men desto stoltere av hva hjemlandet mitt har gjort for sykkelsporten denne uka. Folkelivet langs løypa har vært helt utrolig. For nordmenn er det et Tour de France i miniatyr, sa Hushovd til Harstad Tidende etter målgang.

PangstartI dag kom TV-tallene som gjør at både sykkellegenden, arrangøren og TV 2 kan juble for ennå mer enn den sportslige triumfen på hjemmebane. For de forteller om en umiddelbar seersuksess:

Hele 112 000 seere fulgte rittet i snitt (129 000 på det meste) og den bestenoterte markedsandelen på torsdagen var råsterke 43,8 prosent, mens snittet fra torsdag til søndag lyder på 28.3 prosent.

Til sammenligning registrerte TV 2 at 148 000 mennesker jevnt over benket seg foran fjernsynsapparatene under sommerens Tour de France, hvor markedsandelen var 44,2 prosent. Det skriver avisa Nordlys.

Svært tilfreds Sportssjef i TV 2 Bjørn Taalesen er naturligvis strålende fornøyd med debuttallene til Arctic Race.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer