Braksuksess for Arctic Race

Nesten like mange så det norske rittet som Tour de France.

SPEKTAKULÆRT: Rytterne konkurrerte i storslagne naturomgivelser under Arctic Race. De norske deltagerne sa de var stolte over å få vise frem landet sitt på en slik måte.  AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
SPEKTAKULÆRT: Rytterne konkurrerte i storslagne naturomgivelser under Arctic Race. De norske deltagerne sa de var stolte over å få vise frem landet sitt på en slik måte. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den første utgaven av sykkelrittet Arctic Race ble i går avsluttet med Thor Hushovds maktdemonstrasjon i Harstad, som sikret Grimstad-rytteren både etappe- og sammenlagtseieren.

- Jeg er stolt av min egen prestasjon, men desto stoltere av hva hjemlandet mitt har gjort for sykkelsporten denne uka. Folkelivet langs løypa har vært helt utrolig. For nordmenn er det et Tour de France i miniatyr, sa Hushovd til Harstad Tidende etter målgang.

Pangstart
I dag kom TV-tallene som gjør at både sykkellegenden, arrangøren og TV 2 kan juble for ennå mer enn den sportslige triumfen på hjemmebane. For de forteller om en umiddelbar seersuksess:

PRAKTFULLT Den nordlandske naturen ga både ryttere, tilhørende støtteapparat og publikum mektige sanseinntrykk fra torsdag til søndag.
Foto: Per-Inge Johnsen / NTB scanpix
PRAKTFULLT Den nordlandske naturen ga både ryttere, tilhørende støtteapparat og publikum mektige sanseinntrykk fra torsdag til søndag. Foto: Per-Inge Johnsen / NTB scanpix Vis mer

Hele 112 000 seere fulgte rittet i snitt (129 000 på det meste) og den bestenoterte markedsandelen på torsdagen var råsterke 43,8 prosent, mens snittet fra torsdag til søndag lyder på 28.3 prosent.

Til sammenligning registrerte TV 2 at 148 000 mennesker jevnt over benket seg foran fjernsynsapparatene under sommerens Tour de France, hvor markedsandelen var 44,2 prosent. Det skriver avisa Nordlys.

Svært tilfreds Sportssjef i TV 2 Bjørn Taalesen er naturligvis strålende fornøyd med debuttallene til Arctic Race.

- Det har overgått alle forventninger - både når det gjelder innhold, utseende og nå resultat. Vi regnet med at dette var et ritt vi måtte bygge opp over tid, men nå har det blitt en suksess allerede det første året, sier en positivt overrasket Taalesen til Nordlys.

STOLT: Den norske Belkin-rytteren Lars Petter Nordhaug.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STOLT: Den norske Belkin-rytteren Lars Petter Nordhaug. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

TV 2-sjefen var selv til stede under rittet, og gir mye skryt til det nordlandske sykkelpublikummet.

- Det har vært et eventyr. Mottakelsen langs løypa har vært fantastisk, og nordlendingene har vist en utrolig entusiasme. Det har vært Tour de France-stemning hele veien, slår Taalesen fast.