Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bramble-brøler da Everton passerte byrivalen

Moyes\' menn snuser på Champions League.

(Dagbladet.no): Wigan - Everton 1-2.

Everton fortsetter å imponere, men i dag fikk de god hjelp av en særdeles klønete Titus Bramble.


Bramble forærte Andy Johnson ledermålet like før pause, og da Lescott doblet kort etter, ble oppgaven vanskelig for nedrykkstruede Wigan.

Tross redusering etter hvilen, Everton holdt unna, og tok midlertidig over den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-muligheter.

- Wigan er et godt lag, og det er alltid vanskelig å komme hit og få med seg tre poeng hjem, sa Everton-spiss Johnson etter 2-1-seieren, ifølge NTB.

Bramble-brøler

Wigan var farligst i åpningsminuttene, og både Emile Heskey og Wilson Palacios hadde avslutninger like utenfor målet til Tim Howard før ti minutter var spilt.

Etter et drøyt kvarter reddet Chris Kirkland en enorm Everton-mulighet.

TABBE: I rettferdighetens navn, Titus Bramble hadde et par gode inngripener utover i kampen. Men foran førstescoringen var det komikveld i Wigan-forsvaret. Foto: AFP/SCANPIX
TABBE: I rettferdighetens navn, Titus Bramble hadde et par gode inngripener utover i kampen. Men foran førstescoringen var det komikveld i Wigan-forsvaret. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Lee Carsley kom seg rundt på venstre og la ballen ut mot straffemerket, Arteta smalt til på direkten, men avslutningen gilkk rett i armene på Kirkland.

Like etter viste Tim Howard klasse i motsatt ende.

Marcus Bents heading hadde retning mot krysset, men Howard reagerte lynraskt og slo ballen via tverrliggeren og ut.

Canal Plus-ekspert Lars Tjernås sa noe humoristisk før kampen at dersom Titus Bramble kan klare seg i Premier League, da kan Brede Hangeland spasere inn i ligaen. Fem minutter før pause var det lett å skjønne hva han mente.

Klønete Bramble bommet på ballen i et forsøk på å spille tilbake til Kirkland, og Andy Johnson fikk plutselig fri bane mot mål.

Johnsons avslutning var iskald, han satte ballen mellom beina på keeperen, og Everton var i ledelsen.

Doblet med en gang 

Og like etter sov Wigan-forsvaret igjen.

image: Bramble-brøler da Everton passerte byrivalen

En corner tok en liten omvei før den endte hos en totalt umarkert Joleon Lescott på bakre stolpe, og han kunne enkelt spasere inn 2-0-ledelse for bortelaget.

- Jeg er glad for scoringen. Det er viktig at vi ikke gjør oss avhengig av Andy og hans mål denne sesongen. Vi andre prøver hele tiden å dytte inn et og annet mål, sa Lescott etter matchen.

Det måtte et selvmål til for å tenne håpet for Wigan like etter pause.

Tim Cahill nådde ikke opp i lufta, og innlegget fra høyre traff i stedet armen til Phil Jagielka bak i feltet.

Howard var utspilt, og ballen trillet over linja til redusering for hjemmelaget.

Holdt unna

Men Everton var totalt sett det beste laget, og hadde Leon Osman klart å presse sin volley fra seksten meter under tverrliggeren, hadde kampen vært avgjort etter halvspilt andreomgang.

Det klarte han ikke, men Wigan klarte heller ikke å by på særlig mer trøbbel.

Everton tok alle poengene og passerte Liverpool på fjerdeplass, Liverpool som møter John Carew og Aston Villa i morgen kveld.

FEIRINGSFARSOTT: Andy Johnson fortsetter å forme bokstaven «A» med fingrene når han scorer, for å vise støtte til en antivold-kampanje blant unge.
OPPGITT: Wigan viste visse kvalitetstegn, men Steve Bruce trenger poengene mer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media