Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brandsdal fikk beskjed om å gå så sakte som mulig i finalen

- De andre gutta ønsket det.

MERKELIG FINALE: Frederico Pellegrino vant foran Eirik Brandsdal t.h og Maurice Manificat i finalen i Canmore i går. Bak Martin Johnsrud Sundby, og veldig mye lenger bak, ute av syne, Petter Northug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MERKELIG FINALE: Frederico Pellegrino vant foran Eirik Brandsdal t.h og Maurice Manificat i finalen i Canmore i går. Bak Martin Johnsrud Sundby, og veldig mye lenger bak, ute av syne, Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Annenmann Eirik Brandsdal fikk stallordre om ikke å dra opp farten i en merkelig sprintfinale på den 5. etappen av Ski Tour Canada.

I finalen ga Petter Northug fullstendig blaffen og la seg bakerst i et rolig rusletempo, mens Martin Johnsrud Sundby var mer enn fornøyd med 4.-plassen. Sundby ville heller ikke på pallen. Da måtte han nemlig ha tatt turen til sentrum av Canmore senere onsdag kveld for en ekstra premieutdeling som han mente vil tappe krefter.

Kjelsås-løperen Brandsdal erkjente at det ble en spesiell sprint.

- Jeg fikk beskjed om ikke å dra opp farten. Det var de andre gutta som ønsket at det skulle bli gått så rolig som mulig. Da Maurice Manificat gikk opp og dro, så fant de nok fort ut at den tremila onsdag var viktig og de ikke ville gå helt i kjelleren.

Holdt ord Brandsdal fulgte ordre han. Han dro ikke en eneste meter underveis, men ble likevel slått kun av sprintcupvinneren Federico Pellegrino. Italieneren tok sin femte seier for sesongen.

- Jeg gjorde ingenting, men jeg følte meg ganske sprek og jeg kunne nok ha klemt til i front selv.

- Kunne du ha vunnet?

- Jeg prøvde alt jeg kunne for å vinne. Jeg var godt fornøyd med løpsopplegget.

- Hva tenker du rent generelt om å gå skirenn og tape med vilje?

- Nå var det vel bare to mann som gjorde det, så det tenker jeg ikke på. Det så ut som om de andre ga gass i hvert fall.

- Kan det framstå som usportslig når Petter Northug går som han går i finalen?

- Overhodet ikke. Målet er å vinne touren, og det visste vi på forhånd. Det er ikke å vinne etapper som er det viktigste. De kunne nok ha gått helt i kjelleren for å sikre seg et par ekstra sekunder, men det er kanskje ikke verdt det.

- Tror du TV-seerne skjønner det?

- Det har jeg ikke peiling på, men jeg tror faktisk det. Den taktiske biten er spennende, og det er artig å tenke som et lag.

Opptur Brandsdal havnet på pallen for tredje gang denne sesongen. Totalt ble han nummer fem sammenlagt i verdenscupen.

- Som sprinter med tre sjanser her i Canada, så var det deilig med en opptur.

- Hvordan vil du oppsummere din egen sprintsesong?

- Klassisk har vært bra, skøyting har vært dårlig. Kort oppsummert. Jeg har flere sider med notater med hva jeg skal bli bedre på i skøyting. Samtidig er det deilig å kjenne at klassisken sitter og at jeg har gjort en bra jobb der. Jeg har vært litt på søken etter hvordan jeg skal bli bedre i skøyting og har rotet meg bort i noen tekniske ting som ikke har vært til det bedre.

29-åringen har prioritert annerledes denne sesongen.

- Jeg har nesten vært mer gira på å gå fort på distanse enn å gjøre det bra i sprint. Det har vært veldig motiverende å jobbe litt med kapasiteten. Det tror jeg er viktig med tanke på kommende mesterskap i sprint også, sa Brandsdal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram