Brandsdal fikk beskjed om å gå så sakte som mulig i finalen

- De andre gutta ønsket det.

MERKELIG FINALE: Frederico Pellegrino vant foran Eirik Brandsdal t.h og Maurice Manificat i finalen i Canmore i går. Bak Martin Johnsrud Sundby, og veldig mye lenger bak, ute av syne, Petter Northug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MERKELIG FINALE: Frederico Pellegrino vant foran Eirik Brandsdal t.h og Maurice Manificat i finalen i Canmore i går. Bak Martin Johnsrud Sundby, og veldig mye lenger bak, ute av syne, Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Annenmann Eirik Brandsdal fikk stallordre om ikke å dra opp farten i en merkelig sprintfinale på den 5. etappen av Ski Tour Canada.

I finalen ga Petter Northug fullstendig blaffen og la seg bakerst i et rolig rusletempo, mens Martin Johnsrud Sundby var mer enn fornøyd med 4.-plassen. Sundby ville heller ikke på pallen. Da måtte han nemlig ha tatt turen til sentrum av Canmore senere onsdag kveld for en ekstra premieutdeling som han mente vil tappe krefter.

Kjelsås-løperen Brandsdal erkjente at det ble en spesiell sprint.

- Jeg fikk beskjed om ikke å dra opp farten. Det var de andre gutta som ønsket at det skulle bli gått så rolig som mulig. Da Maurice Manificat gikk opp og dro, så fant de nok fort ut at den tremila onsdag var viktig og de ikke ville gå helt i kjelleren.

Holdt ord Brandsdal fulgte ordre han. Han dro ikke en eneste meter underveis, men ble likevel slått kun av sprintcupvinneren Federico Pellegrino. Italieneren tok sin femte seier for sesongen.

- Jeg gjorde ingenting, men jeg følte meg ganske sprek og jeg kunne nok ha klemt til i front selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer