Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brandsdal spurtet ned Northug på oppløpet

Firedobbelt norsk!

I RUTE: Eirik Brandsdal imponerte i verdenscuppremieren i Kuusamo. Foto: NTB Scanpix
I RUTE: Eirik Brandsdal imponerte i verdenscuppremieren i Kuusamo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Petter Northugs sesongdebut med det norske landslaget er unnagjort:

Dagens klassisksprint i Kuusamo endte med andreplass, bak en fryktinngytende god Eirik Brandsdal.

Northug tok seg fint videre fra prologen - der endte nordtrønderen som nummer 14, 3,55 sekunder bak prologvinneren. På en meget god norsk dag i Kuusamo hadde Northug full kontroll i sitt kvartfinaleheat, sammen med lagkamerat Timo André Bakken. I semifinalen hadde han mer trøbbel, men der gikk han videre som såkalt lucky loser.

- Sjukt gode ski I finalen gikk Northug uten lue, og inn på oppløpet hadde han førsteposisjonen. Men Eirik Brandsdal svarte, og gjorde som han gjorde både i kvart- og semifinalen: Gikk først over mål.

- Eirik Brandsdal satte Petter Northug på plass i en stakespurt - det tror jeg aldri han har gjort før, konkluderer NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

- Gutta i smøreteamet gjorde en fantastisk jobb. Jeg hadde sjukt gode ski, og det var utrolig å konkurrere her i dag, sier Brandsdal i det offisielle seiersintervjuet, vist på NRK.

- Jeg ønsket en god kamp mot slutten, og jeg var glad for å være den beste, legger han til.

Også løpere som Sondre Turvoll Fossli og Finn Haagen Krogh imponerte i dag. Fossli klarte til og med å ta seg videre fra sitt kvartfinaleheat selv om han mistet en stav før oppløpet. I finalen ble han nummer tre, før Krogh gjorde dagen komplett ved å gli inn til fjerdeplassen.

Eirik Brandsdal, som gikk en gnistrende prolog selv om han hadde et uhell underveis, har vunnet i Kuusamo før. Oslo-gutten gikk først over mål i både kvartfinalen og semifinalen i dag, og var dermed den største favoritten av alle før finalen. Der innfridde han til fulle i det som ble en vidunderlig sesongpremiere i Finland.

- Utrolig betryggende For å få en plass på det norske VM-sprintlaget var dagens konkurranse viktig for Northug, bekreftet landslagstrener Arild Monsen overfor Dagbladet på forhånd.

- Det gjør den jo. Og det vet Petter godt. Men det er ikke eneste mulighet for ham, sa Monsen.

Den neste blir NM på Røros på nyåret. Men han var i alle fall nest best av en gnistrende norsk kvartett i dag.

- Det går ikke an å få en bedre innertier enn dette. Fire i finalen, og firedobbelt... Det går ikke an å få det bedre, sier Monsen til NRK etter løpet.

- Og det VM-uttaket - du blir ikke så mye klokere når så mange kjemper i toppen. Men det er utrolig betryggende.

SESONGDEBUT MED LANDSLAGET:  Petter Northug virket kontrollert og solid i både prolog og kvartfinale i Kuusamo. Fra semien gikk han videre på tid.  Foto: Hans Arne Vedlog
SESONGDEBUT MED LANDSLAGET: Petter Northug virket kontrollert og solid i både prolog og kvartfinale i Kuusamo. Fra semien gikk han videre på tid. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling