Brandsdal vil ikke lenger bare være sprinter: - Det skjedde noe i Harstad

Lar seg inspirere av Anders Gløersen.

NY BRANDSDAL: Ingen klarte å slå Eirik Brandsdal under 15 kilometer fellesstart med skibytte i Orkdal. Det forteller mye om hva spurteren har gjort i sommer. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
NY BRANDSDAL: Ingen klarte å slå Eirik Brandsdal under 15 kilometer fellesstart med skibytte i Orkdal. Det forteller mye om hva spurteren har gjort i sommer. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Eirik Brandsdal overrasket både seg selv og konkurrentene da han vant 15 kilometer fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka.

Sprinteren imponerte under den tøffe løypa med mange motbakker og satte til slutt alle distanseløperne på plass i spurten.

Det forteller mye om forvandlingen til «den nye Brandsdal».

- Jeg har et sterkt ønske om å hevde meg i distanseløp og har lagt om treningen i sommer for å bli bedre på lengre løp, avslører Brandsdal overfor Dagbladet.

Tendensen kunne man skimte allerede da han vant NM-femmila i Harstad rundt påsketider.

- Jeg fikk skikkelig mye inspirasjon da jeg vant femmila i Harstad. Da skjedde det noe med tankegangen min. Jeg blir ikke akkurat raskere med åra, samtidig som at utholdenhetsbasen bare blir bedre og bedre, sier Brandsdal.

- Når det er sagt, er det fortsatt sprint jeg er best på og satser mest på. Men det er også mange tourer denne sesongen. For å være med der, må jeg være på et visst nivå også på distanserennene, siden nivået er så høyt i Norge

Inspirert av Gløersen Ettersom toppsprinterne fra andre land får være med i tourene nesten uavhengig av hvor gode de er på lengre løp, kan Brandsdal tape viktige poeng i sprintverdenscupen om han ikke viser allsidighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer