Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brandsdal vil ikke lenger bare være sprinter: - Det skjedde noe i Harstad

Lar seg inspirere av Anders Gløersen.

NY BRANDSDAL: Ingen klarte å slå Eirik Brandsdal under 15 kilometer fellesstart med skibytte i Orkdal. Det forteller mye om hva spurteren har gjort i sommer. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
NY BRANDSDAL: Ingen klarte å slå Eirik Brandsdal under 15 kilometer fellesstart med skibytte i Orkdal. Det forteller mye om hva spurteren har gjort i sommer. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Eirik Brandsdal overrasket både seg selv og konkurrentene da han vant 15 kilometer fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka.

Sprinteren imponerte under den tøffe løypa med mange motbakker og satte til slutt alle distanseløperne på plass i spurten.

Det forteller mye om forvandlingen til «den nye Brandsdal».

- Jeg har et sterkt ønske om å hevde meg i distanseløp og har lagt om treningen i sommer for å bli bedre på lengre løp, avslører Brandsdal overfor Dagbladet.

Tendensen kunne man skimte allerede da han vant NM-femmila i Harstad rundt påsketider.

- Jeg fikk skikkelig mye inspirasjon da jeg vant femmila i Harstad. Da skjedde det noe med tankegangen min. Jeg blir ikke akkurat raskere med åra, samtidig som at utholdenhetsbasen bare blir bedre og bedre, sier Brandsdal.

- Når det er sagt, er det fortsatt sprint jeg er best på og satser mest på. Men det er også mange tourer denne sesongen. For å være med der, må jeg være på et visst nivå også på distanserennene, siden nivået er så høyt i Norge

Inspirert av Gløersen Ettersom toppsprinterne fra andre land får være med i tourene nesten uavhengig av hvor gode de er på lengre løp, kan Brandsdal tape viktige poeng i sprintverdenscupen om han ikke viser allsidighet.

- Det er enda en motivasjon for å bli bedre på lengre løp. Jeg er veldig motivert, sier 28-åringen.

Han lar seg inspirere over hvordan eks-sprinteren Anders Gløersen har utviklet seg til å bli en av verdens beste på 15 kilometer skøyting.

- Anders har hjulpet meg mye og vært til stor inspirasjon. Han er ekstremt god til å finne en jevn marsjfart. Der har jeg mye å lære, mener Brandsdal

Det synes Gløersen er hyggelig å høre.

- Det er morsomt om Eirik kan lære noe av meg. Jeg har mye å lære av ham også. Han er fantastisk på det taktiske og på oppløpet, sier Gløersen til Dagbladet.

Hetland og Krogh Han ble overrasket da Brandsdal vant 15 kilometer fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka.

- Det hadde jeg faktisk ikke trodd, men det viser at Eirik har et stort potensial også på lengre distanser. Eirik kan få til det meste, mener Gløersen.

Tor Arne Hetland og Finn-Hågen Krogh er andre utøvere som inspirerer Brandsdal.

- Tor Arne og Finn-Hågen er noen av mange eksempler på utøvere som har tatt store steg på lengre distanser utover i karrieren. Det er ofte slik utviklingen går med åra, og det er ikke utenkelig at det samme vil skje med meg, sier 28-åringen.

IMPONERTE: Eirik Brandsdal ble nummer tre sammenlagt i Toppidrettsveka, rett bak Simen Østensen og Didrik Tønseth, og rett foran Calle Halfvarsson. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
IMPONERTE: Eirik Brandsdal ble nummer tre sammenlagt i Toppidrettsveka, rett bak Simen Østensen og Didrik Tønseth, og rett foran Calle Halfvarsson. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!