Brandsdal vraket landslagets VM-oppkjøring: - Jeg er for rastløs til å ligge i høyden

Fant sin egen «Falun-bakke» på Beitostølen.

ÉN UKE: Om bare sju dager går startskuddet i VM i Falun - og først på programmet er sprint - hvor Eirik Brandsdal er en av favorittene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ÉN UKE: Om bare sju dager går startskuddet i VM i Falun - og først på programmet er sprint - hvor Eirik Brandsdal er en av favorittene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag skal sprinterne vise hvem som er i best form under generalprøven til VM. Sprinten i Østersund går i klassisk stil, i likhet med sprinten i Falun om én uke.

Mens de fleste andre skiløpere har tilbrakt tid i høyden i Seiser Alm, sverger sprinter Eirik Brandsal til hytta på Beitostølen.

- Det er forskjellige grunner til at jeg har valgt å gjøre det. Jeg har prøvd høyden en del ganger, og føler ikke at jeg trenger så mye høydetrening for å gå sprinten i Falun. Det er hovedargument èn. Ellers så er det slik at jeg føler at slik treningen er lagt opp, og slik jeg øsnker å forberede meg, så er det lettere for meg å gjøre det individuelt og styre det helt selv. I denne situasjonen føles det riktig, sier Eirik Brandsdal til Dagbladet.

Funnet «Falun-bakke» Selv om han har valgt det bort denne gangen, trives Brandsdal med å trene i høyden. Men han føler det ikke har slått helt til før.

- Jeg er litt for rastløs til å ligge i høyden. Dessuten har dette funket for meg før, og jeg har gode erfaringer med å trene godt og finne roen på hytta. Nå har vi ikke fasiten i hånda, men vi får se. Nå har jeg også møtt de andre, og de er veldig fornøyde, sier Brandsdal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer