Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-alarm!

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Brann 2- 6. - Klart vi kan utfordre Rosenborg, sier Brann-trener Teitur Thordarsson i garderoben etter seieren over Viking, mens Raymond Kvisvik roper i bakgrunnen: - Vi kan slå alle!

Brann hadde ventet en knallhard batalje i Stavanger. Viking har seilt i medvind lenge, men i går ble siddisene herjet med av en brottsjø fra Bergen. Og siddisene vet at det kan være et mareritt å møte Brann (4-1 tap i Bergen).

- Hadde noen sagt vi skulle slå Viking 6-2, hadde jeg bare flirt, sier Raymond Kvisvik til Dagbladet.

Øynene lukket

Rundt oss ligger noen Viking-spillere med øynene lukket på gresset, andre har stormløpt til garderoben.

De rød-hvite svever i skyene. Trener Thordarsson skryter av spillere som har jobbet knallhardt og av Thorstein Helstad som er toppscorer i serien og tilbake på gammelt, høyt nivå.

- Kjempeartig å vinne i Stavanger, i dag spilte vi topp angrepsfotball, mener Helstad.

Bergenserne har rast mot fotballforbundet som ga Molde omkamp etter dommerfadesen i sist serierunde.

- Vi mister tre poeng urettferdig dersom anken vår blir avvist, sier Thordarsson.

Men både han og spillerne medgir at bråket har tent laget ekstra: Nå skulle de sannelig vise hvem som er best i landet!

- Vi fikk viktige mål på de rette tidspunkter. Nå nærmer vi oss det nivået vi var på før ferien. Dette kan gå mot noe stort, sier evigunge Mons Ivar Mjelde.

- Skammelig

Viking hadde før kampen vært i naustet hos den gamle forsvarskjempen Reidar Goa og spist kake. Kosen fortsatte på banen, for vikingene tapte dueller, rotet i forsvar og sendte pasninger dit de ikke skulle.

Rett nok var Erik Fuglestad ute med skade, men et lag med ambisjoner kan ikke legge seg på rygg fordi en nøkkelspiller mangler.

- Skammelig! ropte en tilskuer og gikk lenge før kampslutt. Han fikk selskap av svært mange.

- Ja, det var flaut. Jeg hadde ikke drømt om at vi skulle bli rundspilt så til de grader. Vi stresser på våre sjanser, og Brann utnytter dem kontrollert og scorer. Og spillerne våre så langsomme ut, medgir Viking-trener Benny Lennartsson.

- Fantastisk innsats

På en slik dag kan Raymond Kvisvik hente fram evnen til å trøste framfor å hovere.

- Vi rundspilte dem vel ikke, men var heldige og dyktige og scoret på sjansene våre. Noen dager lykkes alt, andre dager går ballene stang ut, sier luringen på Branns venstreside.

Nå skal Brann møte Rosenborg - og trolig Molde i omkamp.

I går overrasket Brann-trener Teitur Thordarsson med å bruke Azar Karadas som midtstopper. Han matchet Rikardur Dadason i lufta, og ellers hadde Viking-angrepet uhyre lite å by på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media