Brann anker

Brann nekter å gi seg på tross av at protesten etter LSK-tapet er avvist. Riktig avgjørelse?

 • Si din mening: Fortjent at Brann ikke får omkamp? Norges Fotballforbund oppgir i en pressemelding at protesten avvises fordi Brann ikke fulgte regelverket: Klubbkaptein Roy Wassberg varslet ikke dommeren om protesten i forbindelse med kampen.

  Det er ikke Brann enig i. Til Dagbladet.no sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen at klubben definitivt vil anke avgjørelsen.

  - Essensen blir at det er fire dommere som nekter oss å følge regelverket. Dette blir akseptert, mens vi leverer protest et kvarter for seint og avvises, sier Ludvigsen.

  Brann-lederen vil også legge fram nye bevis for NFFs doms- og sanksjonsutvalg i forbindelse med anken.

  - Vi er ikke enig i at vi ikke har fulgt formalitetene, uten at vi kan gå i detaljer nå, sier Ludvigsen.

  NFFs avgjørelse gleder uansett Lillestrøm-trener Arne Erlandsen, som ergret seg voldsomt over at Brann prøve å sikre seg omkamp i forrige uke.

  - Dette var som forventet. De har gjort en formell feil, og det var vi klar over, sier LSK-trener Erlandsen til Dagbladet.no.

  At Brann anke minsker ikke optimismen på Åråsen.

  - Vi bruker ikke energi på dette dersom de anker. Dette er et rettferdig resultat, vi var det beste laget. Det er synd denne diskusjonen kommer, sier Erlandsen.

  Lillestrøm vant 3-1 i Bergen forrige mandag, men bergenserne mente dommeren feilet da han nektet Brann-treneren å sette innpå en fjerde innbytter i sluttminuttene.

  Åtte minutter før slutt måtte Erlend Hanstveit forlate banen med overtråkk. Stillingen var 2-1 til Lillestrøm, men det var vertslaget som presset på. Brann-trener Mons Ivar Mjelde ville sette innpå en erstatter, men ble nektet av fjerdedommeren. Begrunnelsen var at Brann allerede hadde brukt tre reserver.

  Imidlertid var det ene et rent keeperbytte mellom Ivar Rønningen og Håkon Opdal. Branns tolkning av regelverket tilsa at laget dermed hadde anledning til nok et spillerbytte.

  Med en spiller mindre på banen punkterte Lillestrøm kampen med 3-1-scoring til Johan Petter Winsnes i siste spilleminutt.

  (NTB)

BRANN-SMELL:</B> Joachim Walltin og Brann får ikke en ny sjanse etter 1-3 mot LSK forrige mandag.