Brann avkledd i Ålesund

- Jeg fatter det ikke, sier Mons Ivar Mjelde etter Aalesund-smellen.

(Dagbladet.no): Aalesund - Brann 4-2

Aalesund kom fra en begredelig første omgang og et fortjent tap mot Vålerenga, Brann fra en festforestilling mot Fredrikstad som bar bud om at fjorårets gull-flyt var alt annet enn forsvunnet.

Det skulle en ikke tro på Color Line Stadion i kveld.

Aalesund løp mest, kjempet hardest, skapte flest målsjanser og vant fullt fortjent i en dramatisk kamp på Sunnmøre.

- Jeg fatter det ikke, men jeg må ha tatt ut feil lag. Jeg må ta min del av skylden, men man må alltid ha det grunnleggende på plass i fotballen. Vi klarer ikke å gå inn i dueller og flytter ikke beina nok, sa Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen.


Stor Arneng
Hjemmelaget gikk ut i hundre med høyt tempo i pasningsspillet og tøft duellspill, og halvveis i omgangen fikk Søren Åkebys elleve utvalgte betalt.

Aafk-kaptein Johan Arneng, som sammen med Karl Oskar Fjørtoft løp over Brann-midtbanen i 90 minutter, førte opp, spilte en vegg og fikk etter hvert slått inn til Diego Silva.

På fem meter mottok brassen ballen, la den fint til rette og sklei inn en fortjent Aalesund-ledelse.


Passivt Brann
Brann-kaptein Eirik Bakke måtte gi seg allerede etter et kvarters spill og Brann savnet en kriger av Bakkes kaliber. Hassan El Fakiri sleit med å komme opp i press på ballfører og Brann-forsvaret fant aldri ut av de mange oppspillene mot svære Tor Hogne Aarøy.

- Det var overraskende å få mye rom. Vi fikk spille ballen og vende spillet mye, sa Johan Arneng etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ORANSJE JUBEL: Aalesund scoret fire mål og vant fullt fortjent mot Brann i kveld. Foto: Sven Ove Ekornesvåg/Scanpix
ORANSJE JUBEL: Aalesund scoret fire mål og vant fullt fortjent mot Brann i kveld. Foto: Sven Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Først da det nærmet seg pause kom den regjerende seriemesteren seg høyere i banen og skapte noe som liknet ordentlige målsjanser. Sekunder før pause-signalet fikk gjestene også overraskende hjelp fra uheldige Jonathan Parr.

Petter Vaagan Moen slo knallhardt inn fra hjørnet av sekstenmeteren, men ballen hadde retning langt til side for mål. Parr sto på femmeteren og rakk ikke annet enn å forsøke å løfte beinet. Ballen traff hælen til unggutten og smatt opp i krysset til Brann-utlikning.


Sjokk-start etter pause
Det er å anta at Brann-trener Mons Ivar Mjelde brukte ute-stemme i pausen, for en sein Brann-utlikning kunne ikke dekke over en skuffende svak første omgang av serielederen.

Det så uansett ikke ut til å hjelpe stort.

55 sekunder tok det fra Tor Hogne Aarøy tok avspark på midtbanen til han banket ballen i hjørnet bak Håkon Opdal i Brann-målet. Diego Silva reiv seg fri og fikk spilt til kraftspissen igjennom et foruroligende vidåpent Brann-forsvar. Fra ti meter kunne den tidligere RBK-spissen enkelt bredside inn Aafk-ledelse.

Og vondt ble raskt verre for Brann.

Fire minutter seinere ble corneren svingt inn fra høyre. På bakre stolpe fikk Amund Skiri stå totalt umarkert og kunne enkelt stange Aalesund enda nærmere en overraskende seier.


Ørn utvist
Det siste håpet om Brann-seier svant betraktelig da Kristjan Ørn Sigurdsson ble utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort midtveis i andre omgang. Islendingen kom inn altfor seint med to strake bein i duell med Johan Arneng og det var lite tvil om hva dommer Tom Henning Øvrebø ville gjøre.

- Jeg synes det var strengt for det var mine to eneste taklinger i kanpen, sa Sigurdsson etter kampen.

Og la til:

- Det var mange andre taklinger Øvrebø lot passere.

Brann avkledd i Ålesund

Mons Ivar Mjelde kastet innpå Robbie Winters i et siste forsøk på å hente opp hjemmelaget og minuttet seinere viste vetaran-skotten hva han kan bidra med av kloke bevegelser i boksen.


Avgjørelsen
Corneren fra Vaagan Moen var millimeterpresis og på første stolpe stusset Winters ballen videre i mål. Kanskje var Aarøy borti ballen og laget kveldens andre selvmål, men det var vanskelig å se.

- Det må være dårlig med følelse i hodet mitt hvis jeg ike kjenner at ballen er borti meg, sa Aarøy selv etter kampen.

På overtid kunne innbytter Denis Selimovic sette den endelige spikeren i Brann-kista da han bredsidet inn 4-2 etter et praktfullt forarbeid av Jonathan Parr.

- I dag spiller vi ut Brann på hjemmebane og jeg synes det er unødvendig av oss å slippe inn to mål. Vi er trygge på hjemmebane, slår en av dagens aller beste fast.

<B>UTVIST:</B> Kristjan Ørn Sigurdsson fikk to gule kort og ble utvist midtveis i andre omgang.
1-0: Diego Silva sklir inn Aafk-ledelse på Color Line Stadion.
<B>REDUSERTE:</B> Innbytter Robbie Winters stusset inn 2-3-målet for Brann, men gjestene fra Bergen kom aldri nærmere.