Brann beholdt plassen

Brann vant 2-1 mot Sandefjord i den skjebnesvangre kampen om hvem som får spille i tippeligaen neste år. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Scoringer av Tommy Knarvik og Petter Furuseth Olsen var nok til å sikre ny Tippeliga-kontrakt.

- Jeg er så utrolig glad nå. Følelsen er helt ubeskrivelig, sa en rørt Brann-trener Teitur Thordarson etter kampen.

Han har vært under hard kritikk i hele år, etter en forferdelig sesong som kummulerte med 12.plass om nedrykks-kvalik.

- Det er så deilig å avslutte sesongen på denne måten. Det har vært veldig tøft i hele år, men det er godt at vi klarte plassen, sa Teitur til TV2 rett etter kampen.

Flott scoring

- Vi var best, og fikk et bevis på at vi fortjener å spille i Tippeligaen. Veldig godt å ha klart det, sa Petter Furuseth Olsen til NRK.

Tommy Knarviks scoring kom minuttet før pause etter en flott solo-prestasjon. Knarvik dro med seg hele Sandefjord-forsvaret, før han overrasket alle med å sette ballen i motsatt hjørne.

- Jeg bestemte meg for å gå for scoring, og heldigvis gikk den inn, sa Knarvik til NRK.

Petter Furuseth Olsen kom innpå i andreomgang, og doblet ledelsen etter en gjennomløpning i det 72. minutt. Da trodde alle at kampen var avgjort.

- Bittert

Men på overtid dukket innbytter Tom Helge Jaocobsen opp, og reduserte til 2-1 etter en gedigen keepertabbe av Ivar Rønningen. På sin siste sjanse i kampen skjøt Sandefjord, ved Jørgen Jalland, like utenfor. Dermed beholder Brann plassen i Tippeligaen.<

GLADE: Petter Furuseth Olsen (t.v.) og Tommy Knarvik kune juble etter at Brann sikret fornyet Tippeliga-kontrakt.