Brann berget kvalikplassen og kan puste lettet ut

Seiret i Haugesund.

• Haugesund - Brann 2-3

HAUGESUND STADION (Dagbladet): Fullt hus på Haugesund stadion, og flere hundre tilreisende nervøse supportere fra Bergen hadde tatt veien i øsende regnvær fra Bergen. Som et rødt og hvitt fugleberg var de samlet bak bak Branns målvakt i første omgang.

Sammen med godt over 8000 Haugesund-supportere, lå alt til rette for en fotballfest, eller tragedie for Branns del.

Brann kjempet om kvalikplassen med Sogndal. Bergernserne ledet med to poeng før dagens kamp.

Og det begynte med ellevill jubel hos bergenserne.

Overraskende nok scoret Brann på sin første sjanse etter drøyt fem minutter. Jacob Orlov kom seg fint fram bak Haugesunds forsvar, og fra kanten av høyre femmeter la han mesterlig førtifem grader tilbake, og der kom Erik Huseklepp og smelte ballen kontant i mål. Vakkert og effektivt - for en gangs skyld denne sesongen.

Og for en følelse det må ha vært for bergenseren å sørge for nettsus da det gjaldt som mest.

- Nå har vi fått en ny mulighet til å bli i Tippeligaen. Nå skal vi søren meg gi alt, sier en lettet Erik Huseklepp til C More etter kampen.

To mål på syv minutter
Noen minutter senere skjer det jamen santen igjen! Brann utnytter et vaklete Haugesund-forsvar, og Jacob Orlov smeller ballen kaldt og trolig i mål fra seks meter, etter flott innlegg fra Andreas Vindheim. Orlov har vært anonym lenge, og har vært mye på benken. Men i år ble han toppscorer i Brann.

Spillet i første omgang var underholdende og tidvis velspilt. Haugesund hadde ballen mest, men kom seg ikke gjennom Brann-forsvaret.

Kjempetabbe av Brann-keeper
Inntil Branns sisteskanse Piotr Leciejewski rotet det til med en gedigen keepertabbe. Han greide ikke å klarere et enkelt innlegg, og mistet ballen i beina til Christian Gytkjær, som har for vane å score mot Brann. I vårsesongen scoret han hat-trick mot de rød-hvite. Han må nærmest ha glist fra øre til øre etter gavepakken fra Brann-keeperen.

Første omgang ble en jevnspilt affære. Brann satset ikke så offensivt etter 0-2 scoringen, og ble dermed presset flere ganger på defensiven. Da lagene gikk til pause lå det i luften at det kom til å bli flere scoringer.

Andre omgang ble ganske lik de første 45 minuttene. Lagene delte på å ha presset, men Haugesund hadde nok alt i alt ballen mest. Men begge lag sørget for god underholdning. Stemningen på en fullsatt stadion var også voldsomt god denne kvelden.

Fraktet bort i ambulanse
Dagens mest dramatiske hendelse kom etter 58 minutter da Brann-spiller Kristoffer Barmen fikk en stygg skade etter å ha kommet skjevt inn i en takling med Christian Gytkjær.

Barmen ble båret ut med en hodeskade etter et kraftig fall, og det blir nok en god stund til han spiller fotball igjen. Barmen ble fraktet bort med ambulanse etter ti minutters behandling av legepersonell på banen.

I det 78. minutt utligner Haugesund på et fantastisk frispark. Fra 25 meter, skrått på mål fra venstresiden, fyrer Kristoffer Harladseis rett opp i høyre vinkel. Et av årets mål i Tippeligaen.

Fem minutter før full tid ble det opplyst over høytaleranlegget at at Stabæk hadde tatt føringen med 0-1 i Sogndal. Og noen minutter senere gikk Stabæk opp i 0-2 på Fosshaugane.Dermed var det klart: Brann har fått to kamper til i årets kvalik for å overleve i Tippeligaen.

På overtid sørget Andreas Vindheim for at Brann kunne juble for både kvalikplass og seier i kveld. Med 3-2-seieren kan Brann-spillerne puste lettet ut - fram til kvalifiseringskampen mot enten Bærum eller Mjøndalen.

- Jeg er full av beundring for spillerne, vi jobbet hardt, sier en fornøyd Rikard Norling til C More etter kampen.