Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann berget poeng

Aalesund ledet 3-0 etter 1. omgang på Kråmyra, men på mirakuløst vis kom Brann tilbake og klarte 3-3. Utligningen kom på overtid.

Mens Brann-trener Mons Ivar Mjelde ga sine spillere en skikkelig skyllebøtte i pausen, var det Aalesund-trener Ivar Morten Normark som hadde mest grunn til å riste på hodet etter kampen.

- De siste 20 minuttene spilte vi som hodeløse kyllinger, sa Normark.

- Jeg trodde virkelig vi skulle lære litt raskere enn det vi har gjort. Det positive er selvsagt at vi tar vårt første poeng i eliteserien. Det er trøsten i dag. I tillegg begynner de gode periodene å bli lengre, sa Normark.

I de to første kampene ledet det nyopprykkede sunnmørslaget både mot Tromsø og Vålerenga, men begge kampene endte i tap.

Sjokkerte

For Brann så det ut til å bli en ny svart dag etter det ydmykende 1-6-tapet for Rosenborg foran 18.000 forventningsfulle bergensere i forrige kamp.

Ved pause sjokkledet vertene 3-0. Selv den mest optimistiske Brann-tilhenger hadde vondt for å tro at det skulle bli poeng.

- Vi hadde et voldsomt oppvaskmøte i pausen. I 1. omgang spilte vi som et juniorlag. Vi sto med lua i hånda og så på. Et lag som endte på 12. plass forrige sesong, kan ikke forvente å komme til Kråmyra og tro at poengene skal komme av seg selv, uten innsats, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde, som nå har fått med seg ett poeng i begge bortekampene denne sesongen.

Brann reduserte til 2-3 fem minutter før slutt, og utlignet på overtid. Da er det umulig for en trener å være misfornøyd med utfallet.

- Viste stor moral

- Jeg er godt fornøyd med slik det endte til slutt. Spillerne viste stor moral ved å komme tilbake slik de gjorde, sa Mjelde.

Foran 6627 tilskuere tok vertene ledelsen etter ett minutt og 35 sekunder - på lagets første sjanse. Et frispark fra Frode Fagermo ble headet inn av Eirik Hoseth. Brann-keeper Ivar Rønningen var ikke god i den situasjonen.

Nå fikk Aalesund blod på tann. Etter ni minutter ordnet fyrtårnet Tor Hogne Aarøy 2-0 med beinet, lagets første spillemål denne sesongen. Brann-forsvaret var under enhver kritikk.

Første kvarteret ledet hjemmelaget 5-0 i målsjanser. Brann hadde sin første sjanse etter 39 minutter ved Thomas Lund. Før dette hadde Joakim Austnes lagt på til 3-0, som sto seg til pause.

I begynnelsen av 2. omgang var det lite som tydet på at Mjeldes tordentale i pausen hadde hjulpet. Tre minutter var gått da Trond Fredriksen skjøt i tverrligger fra 25 meter. Første halvdel av 2. omgang var Aalesund det beste laget.

Fantastisk opphenting

Men så startet gjestene opphentingen. Midtstopper Jan Tore Ophaug, som var Branns beste, satte inn 1-3 etter 69 minutter.

Hjemmelaget la seg bakpå. Fem minutter før ordinær tid fikk Brann straffe etter at Øyvind Gjerde hadde klatret på Alex Valencia. Erlend Hanstveit satte inn straffen.

Nå ble panikken total i hjemmelaget, og ett minutt på overtid sto det 3-3 etter scoring fra Valencia. Hanstveit sto for forarbeidet.

Dommeren la til fire minutter, og 30 sekunder før slutt hadde Trond Fredriksen et frispark som Brann-keeper Ivar Rønningen glimrende fikk avverget. En flott oppreisning for Rønningen, og et svært viktig poeng for Brann og trener Mons Ivar Mjelde.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media