Brann best i bassenget

- Nå er vi i medaljekampen allerede, sier Raymond Kvisvik etter 2-0 mot Molde.

(Dagbladet.no:) Kampen på Brann Stadion var dømt til å bli vanskelig. På grunn av massivt regn var banen veldig tung, og flere steder var det vanndammer som stoppet spillet.

Den utfordringen taklet Brann best.

Ikke bare fordi det regner ofte i Bergen, men rett og slett fordi Brann er et bedre fotballag.

- Stor lojalitet

Brann-trener Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd etter seriestarten, ikke minst fordi spillerne gjorde som han ville.

- Det var vanskelig å spille utpå der, men spillerne viste i dag større lojalitet enn på lenge når det gjaldt det vi ble enige om på forhånd, sier han til Canal+.

Brann var før seriestart tippet som en gullkandidat. Fotballkravet i Bergen blir ikke noe mindre etter seieren mot Molde. Mjelde kommer likevel ikke til å ta av.

- Jeg hørte at Tom Nordlie ville sette seg på spillerne sine hvis de tok av. Jeg skal få assistenten min Espen Steffensen til å gjøre det samme, sier treneren.

BRANN I SKUDDET: Robbie Winters scoret et fint 2-0-mål. Sånt setter fart på den allerede store fotballinteressen i Bergen. Foto: SCANPIX
BRANN I SKUDDET: Robbie Winters scoret et fint 2-0-mål. Sånt setter fart på den allerede store fotballinteressen i Bergen. Foto: SCANPIX Vis mer

Raymond Kvisvik snakker heller ikke om gull, selvfølgelig. Men han snakker om medalje, med et smil.

- Nå er vi i medaljekampen allerede, sier han til NRK.

Sant nok, for Brann ligger på 2. plass.

Scoret på returen

Bergenserne tok kommandoen fra start, og hadde flere muligheter foran Molde-målet i løpet av de første ti minuttene.

Halvveis i omgangen yppet gjestene seg noen ganger på noen kontringer, men det var likevel Brann som skapte de hvasseste sjansene.

Og det var Brann som scoret målene.

1-0 kom etter en halvtimes spill. Raymond Kvisvik - som var en konstant trussel med sitt følsomme venstrebein - slo et presist innlegg til Paul Scharner. Han headet først rett på Lars Ivar Moldskred, men returen klarte ikke Molde-keeperen å stoppe.

En fortjent ledelse som de fleste av de 13 953 tilskuerne satte stor pris på.

Headet i stolpen

Etter en times spill økte Robbie Winters ledelsen. Han stakk i bakrommet, og dro seg fri i feltet. Skotten beholdt balansen og skjøt i det nærmeste hjørnet samtidig som han beveget seg innover.

Godt gjort, men ikke umulig å ta for Moldskred.

Moldes Marcus Andreasson var nær ved å stoppe Brann-jubelen bare to minutter seinere, men stolpen sto i veien for headingen hans.

Blåtrøyene hadde også flere andre sjanser, og var slettes ikke dårlige i Bergen.

- Jeg er godt fornøyd med mengden sjanser vi skaper. Dette var helt ok borte mot Brann, sier trener Bosse Johansson til Canal+.

- En fantastisk følelse

Det var ikke bare stolpen som hindre Molde mål på Brann Stadion i kveld. Tippeliga-debutant Johan Thorbjørnsen i Brann-målet spilte en god kamp mellom stengene.

- Det var en helt fantastisk følelse. Det er bare gøy med sånt vær. Det er typisk bergensvær så det takler vi, sier Thorbjørnsen til Canal+.

Han fikk beskjed mandag morgen om at han skulle starte kampen, etter at Håkon Opdal ble satt ut av halsbetennelse.

To annulert

To mål på Brann Stadion ble annulert på grunn av offside. To korrekte avgjørelser.

• Moldes Rob Friend tuppet ballen i mål etter 59 minutter, men linjemannen hadde flagget oppe. Han var helt klart foran Brann-stopperen da ballen ble slått.

• Tom Sanne forsøkte seg to ganger etter 64 minutter, men Moldskred reddet begge gangene. Bengt Sæternes satte til slutt ballen i mål, men ble korrekt avblåst.

Martin Andresen debuterte i kveld for Brann, og spilte en helt grei kamp. På den vanskelige banen var han involvert ofte, og Andresen kommer nok til å bli enda bedre når han får mer kamptrening.

VÅTT: Flere steder på banen var det store vanndammer, som Bengt Sæternes, Petter Rudi og de andre spillerne måtte slite med.
SCORET PÅ ANDRE FORSØK: Headingen til Paul Scharner ble stoppet, men returen satte han i mål.
VÅRJUBEL: Robbie Winters og Raymond Kvisvik smilte bredt på Brann Stadion i kveld.
DEBUT: Martin Andresen spilte hele kampen for Brann. Han viste gode takter, men har mer inne.
PÅ TRIBUNEN: Åge Hareide så Martin Andresen spille 90 minutter. Kanskje blir midtbanespilleren med i troppen mot Estland.