Brann best i vest

- En kjempekamp, sier Mjelde om sin første seier i Stavanger.

(Dagbladet.no) Viking - SK Brann 2-1

Oppgjørene mellom Viking og Brann pleier å være tøffe, intense og målrike og kveldens kamp begynte på tradisjonelt vis.

Martin Fillo og Njogu Demba-Nyrén noterte seg med halvsjanser i åpningsminuttene, men det var en unggutt som skulle åpne vestlandsderbyet i Stavanger.

Sovende Viking

Ifølge Viking-spillerne har Uwe Rösler pisket spillerne hele uken for å gjøre dem klare til kamp mot fjorårets serievinnere, men etter åtte minutter var Viking-spillerne alt annet en våkne.

Erik Bakke sto klar til å slå ballen inn i feltet på et frispark, men Tijan Jaiteh hadde andre planer og løp i rommet mellom stopper og back, fikk ballen, og plasserte den fint mellom bena på Nicht og i mål.

- Det var så deilig å score etter å ha vært skadet så lenge. Jeg kan ikke helt beskrive det, sa en smilende Jaiteh til TV2.

Ett kvarter senere var det Branns toppscorer som ville være med på moroa.

Brann best i vest

Torstein Helstad skapte rom og tid for seg selv på kanten av sekstenmeteren, skjøt via Børre Stenslid og i en fin bue over en utspilt Nicht i Viking målet.

0-2 til Brann.

Kjempetabbe av Opdal

Viking måtte ha et mål for å holde seg inne i kampen, men slet med å skape noe mot en Brann-lag som gjerne ville senke tempoet i kampen og bevare ledelsen.

Alexander Ødegaard var banens beste og få minutter etter Helstads 6 mål for sesongen ga den tidligere RBK og Sogndal-spilleren Viking nytt håp.

Ødegaard fikk boltre seg i tid og rom på tyve meter og fyrte avgårde et skudd som Opdal tilsynelatende hadde full kontroll på, men på merkelig vis gikk ballen over hendene til landslagskeeperen som hadde en lignende tabbe i Norges EM-kvalikk mot Tyrkia.

- Ballen flakker litt, men det er klart det skal ikke skje. Heldigvis så vant vi likevel, sier Opdal til TV2 etter kampen.

Det er dårlig timing av Håkon Opdal som er aktuell som keeper i landslagskampen mot Uruguay på Onsdag.

BEST I VEST: Brann-spillerne jubler foran egne fans etter seieren over Viking i Stavanger. Foto: SCANPIX
BEST I VEST: Brann-spillerne jubler foran egne fans etter seieren over Viking i Stavanger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Åge får bestemme hvem som spiller, jeg må bare prestere, sa Opdal.

Sjansefattig andreomgang

Viking startet litt som de startet første, uten tempo og uten rom. Brann var på hugget og bare en tysk keeper hindret Torstein Helstad fra sitt syvende mål for sesongen.

Viking kunne fort ha fått straffe når Andrius Velicka ble løpt ned av Kristian Örn Sigurdsson som hodeløst hoppet inn i ryggen til den tidligere Hearts-spilleren i en ganske ufarlig situasjon.

Tom Henning Øvrebø ristet på hodet, noe Sigurdsson sikkert var glad for.

Viking kom ikke til de store sjansene og selv om de hadde ballen mest så klarte de ikke trenge gjennom Branns forsvarsmur.

- Vi skaper halvsjanser, men får ikke det forløsende 2-2 målet, sier Ødegaard som ble byttet ut ti minutter før slutt. Et merkelig bytte ettersom Ødegaard var Vikings hovedtrussel i store deler av kampen.

- Selvfølgelig ville jeg spille, men sånn er det iblant, sier den tidligere Sogndal-spilleren.

Mons Ivar Mjelde kunne dermed notere sin første seier i Stavanger som Brann-sjef.

NB! Bjørn Dahl, Demba-Nyrén og kaptein Erik Bakke måtte alle gi seg med skader midtveis i andreomgang, noe Mons Ivar Mjelde neppe er særlig fornøyd med etter å ha slitt med skader i innledningen av sesongen.

<B>FØRSTE SEIER I STAVANGER:</B> Mons Ivar Mjelde kunne notere seg for sin første seier som Brann-trener i Stavanger.
<B>Seks mål:</B> Torstein Helstad jubler for sitt sjette mål for sesongen.