Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann dårligst på ungdomssatsing

- Vi har en utfordring, sier trener Steinar Nilsen.

IKKE SÅ UNGE: Branns Jan Gunnar Solli er 28 år og blir gratulert av 32 år gamle David Nielsen. Tijan Jaiteh er bare 20 år og godt under gjennomsnitt for Brann-spillerne. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX .
IKKE SÅ UNGE: Branns Jan Gunnar Solli er 28 år og blir gratulert av 32 år gamle David Nielsen. Tijan Jaiteh er bare 20 år og godt under gjennomsnitt for Brann-spillerne. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer

|||

Branns satsing på ungdommen er langt dårligere enn de andre eliteserieklubbene i norsk fotball, slår Bergens Tidende fast.

Brann ligger an til å få minst av eliteseriens spesielle ungdomsfond. Norsk Toppfotball (NTF) deler totalt ut nesten 6,5 millioner kroner avhengig av hvor mange unge spillere klubbene har benyttet.

Brann ser ut til å få litt over 13.000 kroner av fondet. Lyn topper listen foran Aalesund, Start og Vålerenga. Alle ligger an til å få over 600.000 kroner, skriver Bergens Tidende.

Det beskjedne tallet som Brann kan få er 0,2 prosent av hele potten. Bergenserne får under en fjerdedel av hva nest dårligste ungdomsklubb, Sandefjord, har krav på.

- Dette er jeg klar over og dette har det jo blitt skrevet side opp og side ned om - at vi ikke har brukt så mange ungdommer. Vi har en utfordring i forhold til ettervirkningen av talentsatsingen i Brann som ble bygget ned lenge før jeg kom hit, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

Brann har en del gode unge spillere som Cato Hansen (lånt ut), Mathias Møvik og Bjarte Haugsdal, men de er lite brukt i hard kamp mot etablerte gode spillere.

- Det handler om at jeg ikke har vurdert dem som gode nok, men så fikk jo Mathias prøve seg i et kvarter mot Odd, slår Nilsen fast.

(NTB)

SER PROBLEMET: - Talentsatsingen i Brann ble bygget ned lenge før jeg kom hit, sier  Brann-trener Steinar Nilsen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
SER PROBLEMET: - Talentsatsingen i Brann ble bygget ned lenge før jeg kom hit, sier Brann-trener Steinar Nilsen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling