LATEKS?: Brann-drakta har fått mye oppmerksomhet - og nå er den også stemt fram som verdens styggeste. Foto: Sture Nepstad / Brann.no
LATEKS?: Brann-drakta har fått mye oppmerksomhet - og nå er den også stemt fram som verdens styggeste. Foto: Sture Nepstad / Brann.noVis mer

Brann-drakta stemt fram som den styggeste i verden

- Draktene til det norske laget er laget av gummi-lateks.

(Dagbladet): Da Brann slapp sine nye hjemmedrakter i desember ble den ikke særlig godt mottatt.

Den røde drakta vekte stor oppsikt i blant annet engelske, irske og spanske medier, som godtet seg med både utseendet og materialevalg.

Leder kåring «Den norske andredivisjonsklubben Brann viser fram ny gummi-lateks-brannuniform-drakt» og «Den norske klubben SK Brann med bisarr, men praktisk fotballdrakt av GUMMI» var noen av tilbakemeldingene fra internasjonale medier på lagets nye drakter.

Og nå er den også stemt fram som den styggeste i verden, av leserne til den engelske avisa Mirror. Der er Brann-drakta én av få som blir hengt ut for hjemmedrakta - og ikke borte- eller tredjedrakta.

I konkurranse med 10 andre drakter for inneværende sesong, har Brann fått flest stemmer av alle.

- Glem den vanlige rødfargen. Draktene til det norske laget er laget av gummi-lateks. GUMMI! Den er i alle fall vanntett, skriver avisa vedlagt et bilde av Huseklepp & Co i sine røde drakter.

I ettermiddag leder Brann kåringa med 30 prosent av stemmene - ti prosent foran japanske V-Varen Nagasaki - som ligger på andreplass.

- Ikke laget av lateks I Bergen tar man hele kåringa med et stort smil.

- Det har blitt mange morsomme historier, både i Storbritannia og i Italia, og hele verden egentlig, etter at den ble sluppet. Vi tok det med et smil i desember i fjor, og tar det med et smil nå også, forteller Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr, til Dagbladet.

- For det første så vet vi og supporterne våre at den ikke er verdens styggeste.Vi tar det med et smil, og at Brann blir omtalt i internasjonale presse er bare moro.

Natlandsmyr kan avsløre at drakta ikke er både det ene eller det andre som er hevdet i internasjonale medier.

- Ikke er den vindtett eller vannttet, og den er heller ikke laget av lateks, sier mediesjefen med et smil.

De andre ni draktene som er med i kåringa er: Porto (borte), Juventus (borte), Reading (borte), Birmingham City (borte), Stoke (borte), Norwich (tredjedrakta), Plymouth Argyle (borte), Tranmere Rovers og Genoa (keeperdrakta).