TRAKK SEG: Kjell Tennfjord ble i kveld valgt som ny styreleder i Brann. Kort tid etterpå trakk han seg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRAKK SEG: Kjell Tennfjord ble i kveld valgt som ny styreleder i Brann. Kort tid etterpå trakk han seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Brann-drama: Valgt til ny styreleder. Så trakk han seg

- Skandale.

(Dagbladet): Kjell Tennfjord ble i kveld valgt til ny styreleder i Brann. Men da han skulle tale foran de oppmøtte kort tid etterpå, trakk han seg.

Det etter at Åshild Samnøy ble valgt inn i styret etter benkeforslag.

- Demokrati innebærer muligheten for å velge, for å si ja, si nei og snakke om den en vil i de settinger en ønsker. Demokrati betyr også noe annet, det at en ikke alltid får viljen sin. Det ikke å akseptere det, synes jeg ikke noe om. Situasjonen er blitt veldig vanskelig for meg, sa Tennford ifølge Bergens Tidende.

Han fortsatte:

- Jeg beklager det. Jeg orienterer her om at jeg trekker meg.

- Skandale Han kunne samtidig gi beskjeden om at Tom Georg Olsen, Arild Christiansen og Liv Grete Skjelbreid gjorde det samme. Ordet «skandale» ble ropt fra salen ifølge avisa.

Overfor BT etter møtet utdyper Tennfjord:

- Jeg trakk meg fordi jeg gikk til valg på et mannskap som jeg mente hadde rett kompetanse. Når da årsmøtet valgte å se vekk fra det, noe de hadde full rett til, forbeholder jeg meg retten til å gjøre mitt valg. Det gjorde jeg, sier han.

- Dette handler ikke om personer, men om kompetanse. Jeg har vært veldig klar på at jeg er opptatt av det. Det går utelukkende på kompetanse. Jeg fikk ikke et så godt verktøy som mulig, etter min vurdering.

Ekstraordinær generalforsamling Dermed blir det innkalt til en ekstraordinær generalforsamling i nær framtid

- Det blir innkalt så snart vi har hatt en god prosess for å få fram kandidater, sier tidligere styreleder Mette Nora Sætre.

«Dette betyr altså at det er fullt kaos i Brann etter kveldens årsmøte», skriver BT.

Tennfjord har tidligere vært både trener og sportslig leder i Brann. De siste åra har han vært styreleder i Aalesund.