Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-duo i West Ham

Fire dager etter oppholdet i Sunderland, er Petter Furuseth Olsen sammen med Azar Karadas i West Ham. Les siste nytt om norsk fotball!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Branns assistenttrener Tor Thodesen sa til Dagbladet i går at Furuseth Olsens besøk i Sunderland var en miss, fordi han ikke engang var i nærheten av manager Peter Reid.

Nå er det West Ham, der manager Glen Roeder personlig tok imot Furuseth Olsens Brann-kamerat Azar Karadas, som skal se nærmere på det unge spisstalentet fra Tønsberg.

- Klubben er i høyeste grad interessert i Petter, sier FIFA-agent Gunnar Martin Kjenner til Bergens Tidende.

- Petter er kommet inn i de innerste kretser av West Ham og nå er det opp til ham og overbevise om at han er god nok for klubben, sier Kjenner.

Også Brann, som trenger spillersalg, har tro på at det er mer å hente i West Ham enn det viste seg å være i Sunderland.

- West Ham trenger en ny spiss og de har fulgt Petter over lang tid. Klubben er interessert og vi må holde alle muligheter åpne, sier Branns sportslige leder Arne Møller.

Etter en tid med tørke på det norske overgangsmarkedet kan Brann nå selge to spillere til West Ham. Også Azar Karadas er godt i gang med sin måned med prøvespill i London-klubben.

- Det har gått veldig bra. Azar fikk en kjempemottakelse av Glenn Roeder på trening og han har hatt to tøffe økter med A-laget, sier fetter og rådgiver Jack Karadas.

Bent Inge Johnsen møter Odd

Rosenborgs Bosman-spiller Bent Inge Johnsen har hatt innledende samtaler med Odd Grenland, skriver Varden. Og kanskje kan Rosenborg-poteten omsider oppleve å bli satset på i en fast rolle. - Han har de kvalitetene vi ser etter i den sentrale rollen. Og han er en type som vil forsterke laget vårt, sier Odds sportssjef Jan Sæterbakken til TA. Johnsen er fristet av utfordringen: - Det er veldig interessant. Derfor vil jeg møte Odd-ledelsen, sier han.

Bryne kjøper Andreasson

Bryne kjøper Marcus Andreasson fra Bristol Rovers for 250 000 kroner. Bryne hadde en opsjonsavtale på kjøp av svensken på 600 000 kroner. - En handel jeg er meget godt fornøyd med, sier daglig leder Kjell Madland i Bryne til Rogalands Avis. Den engelske 3. divisjonsklubben skal ha prosenter ved et videresalg. Nå gjenstår lønnsforhandlingene med spilleren. - Vi diskuterer treårskontrakt, og har en positiv dialog, sier Madland.

Lars Gaute Bø blir reservekeeper igjen

Han ga seg som toppkeeper i 1992 og ble spiss i fjerdedivisjon. Siden er Lars Gaute Bø (38 år om en uke) lokket til en rekke keeper-comeback. Nå blir Vikings assistenttrener igjen reservekeeper bak danske Bo Andersen. Tore Snørteland har lagt opp for å satse på sivil jobb. Bø vil ikke kalle det et comeback. - Jeg har ingen ambisjoner, men skal nok klare en kamp i ny og ne. Blir Bo Andersen alvorlig skadd, må nok Viking tenke på andre løsninger, sier han til Stavanger Aftenblad. Bak Bø venter et par store keepertalenter. Vikings juniorkeeper Magnar Nordthun spiller for U18-landslaget, og i disse dager jobber Viking med å sikre seg U16-landslagets Iven Austbø fra Randaberg.

RBK vil kvitte seg med ni spillere

Rosenborg har ni spillere under kontrakt som de er villige til å gi bort gratis. Men økonomien er så skrall i norske fotballklubber at de vegrer seg for å ta på seg lønnskostnadene, skriver Adresseavisen. RBK ga flere lovende spillere femårskontrakter da Bosman-dommen kom. Nå sliter de med å bli kvitt ni spillere som ikke har nådd opp i Rosenborg-systemet. - Det er ikke lett å finne nye klubber til de som vi ikke har plass til i vår A-stall fremover, sier Rune Bratseth. De ni er: Espen Edvardsen, Øyvind Svenning, Øyvind Storflor, Tor Hogne Aarøy, Arne Winsnes, Mats Skjærvold, Are Tronseth, Ole Johan Singsdal og Espen Isaksen. Sju av disse har vært utleid, mens Tronseth og Skjærvold må ut for å spille A-lagsfotball.

Halvorsen fortsetter i Start

Jan Halvor Halvorsen stilte ultimatum til Start før helga: Gi meg mer penger til å styrke stallen, eller se dere om etter ny trener. Nå fortsetter han i klubben uten nye midler, men med en verbal skrape fra daglig leder Nils Sverre Ingebretsen. - Det er skadelig når omgivelsene oppfatter det slik at vi ikke står samlet innad i klubben. Det er veldig uheldig. Men når det er sagt tror jeg dere i media er veldig flinke til å skape konflikter, sier Nils Sverre Ingebretsen til Fædrelandsvennen. - Det jeg gjorde før helgen var å etterlyse et ærlig svar på hvordan klubbens ledelse så for seg den sportslige satsningen kommende sesong. Det svaret fikk jeg, og selv om ikke svaret var som jeg hadde håpet, sa hjertet mitt at det likevel var best å bli værende i Start, sier Halvorsen.

Gislason til Grazer

Omsider fikk en norsk klubb solgt en spiller til utlandet. Islendingen Stefan Gislason går fra Strømsgodset til østerriske Grazer for 1,5 millioner kroner, skriver VG. - Stefan har trent og spilt to kamper for Grazer den siste uka - og gjorde veldig godt inntrykk. Samtidig har Strømsgodset sikret seg en betydelig andel av et eventuelt videresalg, sier Gislasons agent Lars Petter Fosdahl. Gislason har skrevet femårskontrakt med Grazer som ligger på tredjeplass i Bundesliga i Østerrike.

Hele Norges coronakart