Brann endelig i siget

Brann synes å ha lagt de utenomsportslige problemene bak seg. I dag tok bergenserne sin tredje strake seier. Laget har nå blandet seg inn i medaljestriden for alvor.

Til tross for mye tubulens i klubblokalene på Brann stadion virker det som om spillerne har klart å takle situasjonen på en glimrende måte. Med søndagens seier rykket Brann opp til fjerdeplass på tabellen sju poeng bak suverene Rosenborg.

Stemningen på stadion var god i regnværet og ble ikke dårligere da Brann fikk det viktige tidlige målet. Roger Helland fikk sjansen da Arne Vidar Moen måtte sone med tre gule kort, og Helland satte inn ledermålet etter en corner. Den tidlige scoringen preget gjestene fra Skien utover i kampen selv om den jevnet seg noe ut.

Lua i hånden

- Vi startet med lua i hånden. Vi fikk tre cornere mot oss før vi fikk igjen pusten, sa Odd-trener Tom Nordlie.

Han synes at hans lag på ingen måte klarte å la seg inspirere stemningen på stadion til noe positivt.

- Isteden ble det en hemsko for oss. Brann var bra, men ikke bedre enn de burde være. De var likevel mye bedre enn oss og vant en fortjent seier, sa Nordlie.

Odd klarte ikke å skape noe spesielle problemer for Brann-forsvaret. Og aller bakerst var Magnus Kihlstedt sikkerheten selv. Framover på banen var Brann kvikkere og ville mest. Mot slutten ble det etter hvert klasseforskjell på lagene.

To ganger Løvvik

Kjetil Løvvik gjorde 2-0 kvarteret før slutt og punkterte kampen, samme Løvvik fastsatte sluttresultatet til 3-0 seks minutter senere.

- Vi føler at det er i ferd med å løsne for hele laget. Når vi får flyt i spillet blir alt så mye enkelere. Da går alt av seg selv, og vi tør å gjøre ting med ballen. Det som var viktig foran denne kampen var at vi ikke skulle gå i samme fellen som mot Skeid, sa Svante Samuelsson.

Best på banen var Raymond Kvisvik. Han var involvert i alle tre målene, og sammen med Løvvik har profilene i laget dukket opp igjen. Det er nå Brann for betalt for å ha en jevn og stor stall. Hos Odd var Arne Sandstø i sin sentrale posisjon på midten den som kom best fra det.

(NTB)