I AKSJON: Azar Karadas. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
I AKSJON: Azar Karadas. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Brann er bedre enn sitt dårlige rykte

Morten P. kommenterer.

BRANN ER IKKE et godt fotballag. Men de kan bli det om spillerne samler seg om den nye kursen.

DET ER IKKE
kvartfinalen de hadde på gaffelen som er dagens tema i Bergen. Men hva Brann gjorde på veien til straffesparkkonkurransen de ikke håndterte. Etter 0- 4 for Sogndal handlet nemlig denne matchen om mye mer enn et cupavansement. Og Brann leverte årsbeste selv om Sarpsborg kom ut på topp.

Det er ikke trøst.

Det er fakta som gir nytt håp for den filleristede klubben.

BRANN-GUTTA HAR gjort som de fleste andre fotballspillere og tatt seg en øl eller tre underveis i sesongen. I medgang slipper man unna med det. I motgang blir det mer enn et tema. Og når du på toppen av et pinlig nedrykk, høye lønninger, dårlig omdømme og nå også påstått dårlig ork fortsetter å levere elendighet, er det bare en ting å gjøre.

Du må snu.

Og du må bruke tida det tar til å gjøre det.

LARS ARNE NILSEN er mannen som sa ja til den foreløpig siste rednings- og snuoperasjonen i Bergen. Han er ikke så kategorisk som mediene vil ha det til. Det er vi journalister som har dramatisert Brann-trenerens krav til full skjerping. Og i neste omgang gitt dem tittel-sensasjonelle bein å gå på. Men ingen på Brann Stadion tviler på at han mener det han sier, spesielt i garderoben.

Og det er det som gjelder.

TAR SPILLERNE DE nye kravene inn over seg spiller Brann i Tippeligaen igjen neste sesong. 120 minutter uten baklengsmål mot Sarpsborg gjør meg sterk i troen om at Lars Arne Nilsen og Brann fikser dette. For det var ikke et knust og desillusjonert fotballag som møtte et godt tippeligalag etter årsverste i helga, det var et dedikert fotballag som viste at de kan når de må.

For tro ikke noe annet, Brann må.

Enda et år blant de nest beste vil ikke være til å leve med.

INN MOT LØRDAGENS helt avgjørende toppkamp på Lerkendal er det godt å registrere at Kvik Halden og Tromsdalen ikke var i nærheten av noe som helst mot Molde og Rosenborg. Og at resten av de åtte tippeligalagene kom seg videre med et par småstein i skoa. Molde vant 3- 0 uten å anstrenge seg i det hele tatt hjemme på Aker Stadon. Rosenborg koste seg til 7- 1 på Lerkendal med et godt lag uten tippeligaprofiler som midtbanesjefen Ole Selnæs og angrepstrioen Pål Andre Helland, Alex Søderlund og Tobias Mikkelsen fra start. Og det er helt avgjørende med tanke på juli og den begynnende kvalifiseringen til de to store turneringene i Europa.

Toppfotballen her til lands tåler nemlig ikke flere nasjonale pinligheter eller mer juling.

Skal lag som Molde og Rosenborg tro det er mulig å gjøre det som rankinglistene ikke bærer preg av skal de selvfølgelig gjøre det de gjorde med Kvik Halden og Tromsdalen.

De skal feie dem av banen.